Haliliye Belediyesin'den bir ilk daha

Haliliye Belediyesi tarafından satın alınan Mobil Kanser Teşhis Aracı sayesinde meme kanserinde erken teşhis sağlanacak

Haliliye Belediyesin'den bir ilk daha
Video için play'e tıklayın

Haliliye Belediyesi tarafından geliştirilen ve meme kanserinde erken teşhis amacıyla satın alınan Mobil Kanser Tarama Aracı, faaliyete başladı. İlk başlangıç noktası ise Payamlı mahallesi oldu.

Haliliye Belediyesi ilçe genelinde meme kanserine karşı erken teşhis amacıyla içinde mamografi cihazı bulunan araç satın aldı. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün kullanımına hazırlanan araç, gerekli aşamalardan sonra hizmete girdi. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol beraberinde bulunduğu Belediye meclis üyeleri, Emin Coşkun, Feyyaz Akbaş ve Hasan Kaya ile birlikte Halk Sağlığı İl Müdürü Murat Şimşek'i ziyarette bulundu. Aracın yapacağı hizmetler hakkında bilgi alan Demirkol, ileri yaşta ki kadınlarda görülen meme kanserine karşı erken teşhis edebilmek için böyle bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Makamda gerçekleştirilen görüşmeden sonra aracın içinde incelemelerde bulunan Fevzi Demirkol, aracın özellikleri hakkında bilgiler edindi. Bu hizmetlerinden dolayı Haliliye Belediye Başkanı Demirkol'a teşekkür eden Halk Sağlığı İl Müdürü Murat Şimşek;

“Bugün sahaya çıkacak olan mobil kanser tarama aracımız, kadınlarda meme kanserinin erken tanı ve teşhisine yarar sağlayacaktır. Sayın Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’a verdiği bu güzel destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Demirkol yaptığı açıklamalarda Haliliye Belediyesi olarak vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamalarını hedeflediklerini belirten Demirkol;

“Haliliye Belediyesi olarak sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamasını temin etmek belediyemizin asli görevleri arasındadır. Biz bu noktada kamuda paylaşımı esas alarak, mamografi cihazı yerleştirilmiş bu mobil kanser tarama aracı, kırsalda ve kent merkezinde kullanılmak üzere Halk Sağlıklı İl Müdürlüğümüzün hizmetine sunduk. Halkımızın sağlıklı olduğunun bilinci ve güveni içerisinde yaşamasını istiyoruz. İleriki yaşlardaki kadınların, yaygın olan meme kanserinin erken teşhisini ve bu teşhis sonrasında gerekli tedaviyi sağlamaları amacıyla bu aracı Haliliye Belediyesi bütçesinden temin ettik. Şimdiden görev yapacak personelimize, başta Halk Sağlığı Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu kanser tarama aracını, Sağlık Komisyonu üyelerimiz belirli bir çalışma sonunda bize getirdiler. Bizde belediyemizin imkanlarıyla bu aracı aldık. Bu aracımız bugün Payamlı kırsal Mahallemizde taramaya başlayacaktır.” dedi.

18 Haz 2016 - 10:51 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.