Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusunu ‘Yıldızabakan’ Kazandı

Haliliye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen safkan Arap atlarının koştuğu 4. Haliliye Belediye Başkanlığı

Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusunu ‘Yıldızabakan’ Kazandı
Video için play'e tıklayın

Haliliye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen safkan Arap atlarının koştuğu 4. Haliliye Belediye Başkanlığı Kupa Koşusunu Menderes Avşar idaresindeki Yıldızabakan isimli at kazandı. Arap atlarının tanımı açısından bu dalda yarış düzenlediklerini ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, geleneksel hale getirdikleri kupa koşularının devam edeceğini söyledi.

Safkan Arap atlarının yarıştığı 4. Geleneksel Haliliye Belediye Başkanlığı Kupa Koşusu, Şanlıurfa Hipodromunda gerçekleştirildi. Koşuyu izlemeye Başkan Fevzi Demirkol, CumhuriyetBaşsavcısı Sadi Doğan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Tevfik Koçer, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Bahattin Yıldız, Cemil Çadak, Hacı Yaygın, meclis üyeleri ve davetliler ile belediye çalışanları geldi.

Kum pistte bin 300 metrede gerçekleşen ve günün üçüncü koşusu olan Haliliye Belediye Başkanlığı Kupa Koşusunu, Menderes Avşar’ın bindiği 10 numaralı Yıldızabakan kazanırken, yarışta Takıl Beri ikinci, Görgüncan üçüncü, Gökkurt isimli at ise dördüncü geldi.

Hipodromun protokol tribününde gerçekleştirilen ödül töreninde Başkan Fevzi Demirkol, yarışı kazanan atın sahibi adına Ramazan Becene’ye kupasını taktim etti. Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, jokey Menderes Avşar’a, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Tevfik Koçer de, kazanan atın antrenörü adına Necmi Özkan’a plaket taktim etti.

Kupa töreni sonrası açıklama yapan Hipodrom Müdürü Mehmet Kazoğlu, “Sayın başkanımıza gösterdiği ilgiden dolayı Türkiye Jokey Kulübü adına teşekkür ediyorum. Bir Şanlıurfalı olarak da, başkanımızı burada ağırlamaktan gurur duydum. Başkanımız buraya gelerek hem vatandaşın içine girdi, hem de hipodromumuza gereken ilgiyi gösterdi. Şanlıurfa’mızda atçılık çok önemli bir husus ve başkanımız buraya gelirken burada bulunan izleyicilere ikramda bulundu. Gözlümüzü hoş ettiler ve kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Fevzi Demirkol ise Arap atının tanıtımı ve yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusunun Arap atı dalında yapıldığının altını çizerek, “Haliliye Belediyesi olarak ‘gelenekten geleceğe’ sloganıyla işe başladık ve bu sloganımızla tüm kültürümüz yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bu anlamda Şanlıurfa’da atçılık eskiden beri ön saflardadır.

Biz, Haliliye Belediyesi olarak da bölgemizin öz malı olan safkan Arap atlarıyla ilgili bir koşu düzenledik. Hamdolsun bu yıl dördüncüsü gerçekleştirdik. Başından beri bize destek olan Hipodrom Müdürümüz Sayın Mehmet Kazoğlu’na, hipodrom yetkililerine, atçılara, seyislere ve bu alanda çalışan herkese teşekkür ediyorum. Haliliye Belediye Başkanlığı safkan Arap atları kupası devam edecektir” dedi.

Yarışı ayrıca, Başkan Yardımcıları Haci Kanduza, Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, Belediye Meclis üyeleri Abdulkadir Altundağ ve Nusret Kaya, AK Parti Haliliye Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özdemir, Kadın Kolları Başkanı Gülistan Satış, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz da protokol tribününden izledi.

Öte yandan, yarışı izlemeye gelen vatandaşlara kumanya ikram edildi.

16 Şub 2018 - 11:46 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.