Haliliye 24 saat ilaçlama hizmeti veriyor

Haliliye Belediyesi İlaçlama Birimi ilçe sınırları içerisinde haşereyle mücadele kapsamında çalışmalarını 24 saat sürdürüyor. Yeni ve modern

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı İlaçlama Birimi, kış aylarında başlattığı ilaçlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçe genelinde 32 merkez ve 137 kırsal mahallede çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ilaçlama ekipleri, haşerelerin yoğunluklu üreme alanlarında etkin mücadelesine devam ediyor.

İlçe genelinde yüksek basınçlı 4 mist blower, 10 ulv cihazı, 32 pulverizatör ve 52 personelle çalışmasını sürdüren Haliliye Belediyesi, bu çalışmalarına ek olarak ta her geçen gün araç filosunu güçlendirerek yeni ve modern araçlarla ilçe halkının haşere konusunda mağduriyetini gideriyor.

Gece gündüz demeden her bölgede çalışma yapan Haliliye Belediyesi ilaçlama ekipleri, cadde ve sokakların yanı sıra apartman bahçeleri, depo ve bodrumlarda da ilaçlama hizmetini sürdürüyor. Haliliye halkının memnuniyetini sağlamak için 24 saat hizmet veren Haliliye Belediyesi İlaçlama birimi, hizmetlerinden dolayı da vatandaşlardan tam not aldı.

"HALİLİYE İÇİN HEP İYİSİ HEP YENİSİ"

Haliliye Belediyesi olarak tertemiz bir Haliliye için 'Hep iyisi, hep yenisi' sloganı başlattıklarını ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, belediye olarak kullandıkları araçların daha önceden Urfa'da pek kullanılan araçlar olmadığını söyledi. Kırsal mahallelerde ve ilaçlama çalışmalarının mümkün olmadığı bölgelerde de sinek yakalama bandı uygulamasına gittiklerini hatırlatan Başkan Demirkol, ilaçlama çalışmalarıyla ilgili şunları kaydetti:

"Haliliye Belediyesi olarak tertemiz bir Haliliye için 'hep iyisi, hep yenisi' dediğimiz için şimdiye kadar ilaçlamada yapmış olduğumuz mücadelede kullanmış olduğumuz araçları, bir kez daha halkımıza tanıtmak ve anlatmak için buradayız. Bu kullandığımız araçlar, daha önceden Urfa'da pek kullanılmamış araçlar. Mist blower dedikleri, yüksek basınçlı ve atma kapasitesi olarak menzil olarak 30- 35 metreye kadar ilaçlama yapabilen, dere kenarlarında, haşerenin üreyebileceği noktalarda gerektiğinde hortumda bağlanabilen cihazlarımız, bu cihazlardan şuanda sahada 4 aracımız çalışmaktadır. Bunun üzerine ilave olarak 10 adet ulv cihazımız çalışmaktadır. Ayrıca 32 tulumbacımızla yani pulverizatörle sahadayız. Haliliye Belediyesi ilaçlama ekibi olarak 52 personelle hizmet vermekteyiz. Bu 52 personelimiz, gece gündüz demeden zamana göre, zemine göre sahadadırlar. Bir kısmı sabahın erken saatlerinde, bir kısmı akşam sonrası gece ve bir kısmı da gün içerisinde depolarda, bodrumlarda haşerenin üreyeceği noktalarda hep mücadele içerisindeler. Ben, Temizlik İşleri Müdürlüğü'müze bağlı ilaçlama ekibine bu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca, kırsal mahallelerimizde tarlalardan gelen, tarımsal manada mücadelenin mümkün olmadığı alanlarda da bu sinek yakalama bandını evlerinin etrafına döşemeye devam ediyoruz. Bu çalışmamız yine devam edecek. Kanalizasyonun olduğu, rögar kapaklarının olduğu bölgelerde sisleme cihazıyla yine haşerenin üremesine engel olmaya çalışıyoruz. 2014 yılı öncesinde yapılandan daha ileri boyuttayız. 2015 yılında bu araçlarımızı ilave ettik. Haliliye için hep iyisi, hep yenisi anlayışıyla her sahada hizmet edeceğiz."

#

14 Ağu 2015 - 16:06 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.