Demirkol, fedakar anneleri unutmadı

Haliliye Belediyesi tarafından ‘Anneler Günü' nedeniyle Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi.  Gecede; sabır metanet ve fedakarlık dallarında

Haliliye Belediyesi tarafından ‘Anneler Günü’ nedeniyle Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi. Gecede; sabır, metanet ve fedakarlık dallarında 3 anne yılın annesi seçilerek ödüllendirildi.

Anneler günü dolayısıyla Kurtuluş Müzesi’nde düzenlenen geceye Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Başkan Demirkol’un eşi Adile Demirkol, Başkan Yardımcıları; Osman Uludağ, Hacı Kanduza. AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cemil Çadak, Haliliye Belediye Meclis Üyeleri; Abdurrahman Beyaz, Ahmet İnan, Emin Coşkun, Emir Elden, Hande Çankaya, Metin Çadırcı, İbrahim Felhan, Cuma Demir, Abdulkadir Bağış, Hasan Kaya, Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuklar için verilen kokteylin ardından Haliliye Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Osman Devecioğlu’nun şefliğinde gerçekleşen konser yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan konserin ardından yılın annelerine tüm anneleri temsilen ödüller verildi. Şanlıurfalı Şehit Habib Şahin’in Annesi Bese Şahin’e sabır dalında ödül verildi. Oğlunu trafik kazasında kaybeden hemen ardından gelinini de kaybeden ve torunlarına bakan Saide Şirin’e Fedakarlık dalında ödül verildi. 20 yaşındaki engelli oğluna bakan Nesrin Yıldırım’a ise metanet dalında ödül verildi.

Nesrin Yıldırım’a ödülünü takdim eden Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ‘‘Sabır, Metanet ve Fedakarlık dalında üç dalda üç kıymetli annemizi misafir ettik. Bu annelerimiz semboldür. Bu annelerimiz diğer annelerimizin birer timsalidir. Bunlar gibi daha nice annelerimiz var ama biz temsil noktasında onları buyur ettik, misafirimiz ettik.’’ dedi.

Tüm annelerin anneler gününü kutlayan Başkan Fevzi Demirkol konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çocukken evimizin neşesi sevgili çocuk, yetişkin çağlarda evimizde annesine yardımcı olan sevgili kızımız. İleriki dönemlerde hayat arkadaşımız eşimiz, sırdaşımız, yoldaşımız. Daha ileriki zamanlarda şefkatli ve fedakar anne. Hayatının daha sonraki dönemlerinde müşfik nine olan tüm kadınlarımızın tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz. Şehit annesi olan misafirimize Allahtan sabır diliyoruz. ‘Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi’ diyen ve şehitlerin ahirette şefaatçi olacağını inanan bir dine mensup olarak sizlere Allahtan sabırlar diliyorum. Başınız dik olsun onların şefaatinden bizlerde istifade ederiz. Yine fedakarlık dalında en güzel bir şekilde kanatlarını açmış bir kartal gibi tüm ailesine sahiplik eden kıymetli annemizinde burada olduğu için şerefle, başımızın üstünde tutarak ömür boyu yanlarında olacağız. Bu vesile ile şu anda anne alanların evlatlarının analı babalı eğer hayatta ise dedeli Neneli büyümelerini temenni ediyoruz, Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Şu anda anne olmayanlarında ileriki hayatlarında anne olmalarını, memleketimize hayırlı, Salih ve Saliha evlatlar yetiştirmelerini yine Cenab-ı Hak’tan temenni ediyoruz ve bizim annelerimiz nasıl olmalı derken yine bir şiirle noktalıyoruz ; ‘Şu mihrap Sinanüddin, Şu minare Sinandır. Haydi artık uyuyan destanını uyandır. Hala ne diye gündelik işlerle telaştasın. Kızım, sen de Fatihler doğuracak yaştasın..!’ diyen ve anlayışla evlatlar yetiştirecek tüm annelerimize önümüzdeki nesilde Haliliye’de fatihler yetiştirmesini temenni ediyoruz niyaz ediyoruz. Bu tip gayretlerin arkasında olacağımızı, yanında olacağımızı beyan ederek taahhüt ederek hepinize hayırlı akşamlar diliyoruz.’’

#

11 May 2015 - 08:38 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.