Başkan Demirkol’dan Öğrencilere Destek

Geleceğin teminatı olan gençlerin eğitimi için her alanda çalışmalar yürüten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ortaokul öğrencilerinin Milli

Başkan Demirkol’dan Öğrencilere Destek
Video için play'e tıklayın

Geleceğin teminatı olan gençlerin eğitimi için her alanda çalışmalar yürüten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ortaokul öğrencilerinin Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u tanımak, İstiklalMarşı’nı da anlamalarını sağlamak amacıyla Haliliye Belediyesi tarafından bastırılan İstiklal Marşı’mızı Anlamak isimli kitabın dağıtımını gerçekleştirdi. Başkan Demirkol, “Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz, Milli Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un Tacettin Dergâhındaki kabrini ziyaret edecekler” dedi.

Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla ortaokul öğrencilerinin Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u tanımak, İstiklal Marşı’nı da anlamalarını sağlamak amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yapıldı. Çalışma kapsamında Prof. Dr. Nurullah Çetin’in kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızı Anlamak isimli kitabın basım çalışmaları tamamlandı ve ortaokul 7’nci sınıf öğrencilerine dağıtılmaya hazır hale getirildi.

Başkan Fevzi Demirkol da, beraberinde Haliliye Belediye Meclisi Eğitim Komisyonu üyeleri Abdurrahman Beyaz, İmam Fidanoğlu, Mehmet Erol ve Mehmet Keskin ile birlikte Karşıyaka Mahallesinde bulunan Tenekeci Mahmut Güzelgöz Ortaokulunu ziyaret etti. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Okul Müdürü Ahmet Çelik ile Karşıyaka Mahalle Muhtarı Hadi Taştan tarafından karşılanan Başkan Demirkol, ilk olarak okuldaki öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet eden Başkan Demirkol, daha sonra 7’nci sınıf öğrencilerine İstiklal Marşı’mızı Anlamak adlı kitabı dağıttı. Kitap dağıttı öğrencilere, kitapla ilgili sınav yapılacağını ve dereceye giren öğrencileri Ankara’daki Tacettin Dergahına götüreceklerini ifade eden Başkan Demirkol, öğrencilerden kitabı çok iyi okuyarak, hem Mehmet Akif’i hem de İstiklal Marşını anlamalarını istedi.

Kitap dağıtımıyla ilgili açıklama yapan Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, “İstiklal Marşı’mızı öğrencilerimize tam manasıyla anlatmak ve o duyguyu yükleyebilmek için bu kampanyayı düzenliyoruz. Katkılarından dolayı belediye başkanımıza tekrardan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Hadi Taştan, yapılan çalışmanın önemine vurgu yaparak, Başkan Demirkol’a teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Fevzi Demirkol da, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İstiklal Marşı’mızı Anlamak adında bastırmış olduğumuz kitabı, Haliliye Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Eğitim Komisyonumuzun çalışmaları sonucunda Tenekeci Mahmut Güzelgöz Ortaokulunda öğrencilerimize dağıtmaya başladık. Bu hususta yarışmalar düzenlenecektir. Bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz, Milli Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un Tacettin Dergâhındaki kabrini ziyaret edecekler.

Haliliye Belediyesi olarak ‘gençlik geleceğimizdir’ diyoruz ve bu gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeleri için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle her zaman işbirliği halindeyiz. Bugün merhum şairimizi tanımak ve ayrıca İstiklal Marşı’mızı anlamak için bastırmış olduğumuz bu kitap sayesinde gençlerimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne milletçe beraberliğimize vesile olacak eğitim çalışmalarını almış olacaklar.”

Açıklamaların ardından sınıfları da ziyaret eden Başkan Demirkol, öğrencilerle dağıtılan kitabı okuduktan sonra okuldan ayrıldı.

01 Mar 2018 - 15:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.