4 yıl önce kaybolan lise öğrencisinden haber yok

Şanlıurfa'da 2013 yılında okula gitmek için ayrıldığı evine bir daha geri dönmeyen Ali Bedrettin Çiftçi'nin ailesi 4 yıldır oğullarından

Edinilen bilgiye göre, Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesi’nde oturan 80 yaşındaki Halil Çiftçi’nin 16 yaşındaki oğlu Ali Badrettin Çifti, 2013 yılında eğitim gördüğü okuldaki sınıf arkadaşı ile yer konusunda tartıştı. Akşam evine gelen Ali Bedrettin, sabah babasından okul harçlığı alarak evden ayrıldı. Ailesine okula gittiğini söyleyen Ali Bedrettin, ortadan kayboldu. Acılı baba Halil Çiftçi olayı güvenlik güçlerine bildirirken, kendi imkanları ile yaptığı aramalara rağmen bir türlü ulaşamadı. 4 yıldır hiç bir ize rastlamayan acılı baba, çeşitli illerden gelen ihbarları da değerlendirdi.

Oğlunun kaybolduğu günü anlatan Halil Çiftçi, “2013 yılıydı. Sabah oğlum okulla gitti. Ben de o sıralar rahatsızdım. Saat 10.00-11.00 sıralarında telefonum çaldı. Oğlum telefonuyla bana çağrı bıraktı, ben de kendisini aradım. Oğlum telefonu açtığında bana, bir arkadaşıyla sınıfta yer için tartıştığını söyledi. O tartışma sonrası bizim tarih öğretmenimiz diğer arkadaşıma bir şey söylemeden bana sınıfta 30-40 arkadaşımın içerisinde hakaret etti. Bende oğluma dedim "İdare edebiliyorsan akşama kadar kal sınıfında, derslerinden de geri kalma. İdare de edemiyorsan çantanı al eve gel" dedim. Oğlum akşam eve geldiğinde morali çok kötü bozuktu, ağladı, sızladı. Hatta oğlumun kollarına baktığımda çubuk izleri vardı. Sabah oldu. Oğlum her zaman olduğu gibi benden yine okul harçlığını isteyerek dışarı çıktı. Ben de o sıralar rahatsızdım. Harçlığı verdikten sonra dışarı çıkamadım, odada kaldım. Tabi oğlum evden çıktıktan sonra içime bir sıkıntı girdi, rahat edemedim" dedi.

İhbarları değerlendirdi

Oğlunun evden ayrıldığı günlerde hasta ve yatalak olduğunu anlatan Çiftçi, düzeldikten sonra ise İstanbul, Adana, Mardin, Malatya, Diyarbakır gibi illerden de gelen ihbarları değerlendirmesine rağmen oğlunun izini bulamadığını ifade etti. Tüm parasını oğlunu bulmak için harcadığını anlatan Halil Çiftçi, "Yatağımdan sürünerek salona çıkıp baktığımda oğlum çıkmıştı. Fakat okul çantasını salonda bırakmıştı. Ben de ’okula gitmeye niyeti yok, herhalde arkadaşlarıyla takılmaya gitmiştir’ diye düşündüm. Akşam oldu gelmedi, arkadaşlarını aradım. Görmediklerini söylediler. Sabaha kadar gelmedi. Sabah vakti küçük kız kardeşiyle karakola gittik. Karakoldan oğlumun fotoğrafını istediler. Fotoğrafları karakola teslim ettik. Kayıp başvurusunda bulunduk. Şu an tam 4 yıl oldu, oğlum hale kayıp. Tabi bu 4 yıl içerisinde çeşitli ihbarlar aldık. O mu değil mi bir neticeye varamadık. Mardin’e gittim, Malatya’ya gittim, Diyarbakır’a gittim, gittim de gittim. Allah şahidimdir hiçbir yer bırakmadım. 4 yıldır aldığım maaşın hepsini yollara veriyorum" şeklinde konuştu.

Oğlunun bir gözü şaşı

Oğlunun bir gözünün şaşı olduğunu belirten çiftçi, görenlerin kendilerine haber vermesini istedi. Sadece oğlunu bulmak ve tekrar görebilmek istediğini belirten Çiftçi, "Ben hiçbir şey istemiyorum, sadece oğlumu istiyorum. Elinden bir şey gelen varsa ne olur bize yardım etsin" ifadelerini kullandı.
Devlet yetkililerine de seslenen acılı baba, eğer öldürüldüyse bile bunu bilmeye hakkının olduğunu ifade etti. Çiftçi, "Allah rızası için bana yardım edilsin. Bu yaşlı halimle tam 4 yıldır yollarda oğlumu arıyorum. İnsanlık namına, bize yardımcı olsunlar. Eğer hayata ise hayatta olduğunu bilelim. Yok, eğer ölmüş ise biz de bilelim. En azından mezarı olsun" diye konuştu.
Bahattin Şeker ise kaybolan yeğeni Ali Bedrettin Çiftçi içi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in aile ile irtibata geçtiğini fakat bir netice alınamadığını ifade etti. Şeker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e seslenerek, yeğeninin bulunması konusunda mutlaka yapabilecekleri bir şey olabileceğini söyleyip yardım istedi.

22 Mar 2017 - 11:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.