Halfeti'de Kaçak Yapıya Geçit Yok

Kaçak yapı mücadelesini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halfeti'de ticari amaçlı gelişi güzel kurulan baraka tarzı işyerleri ve eklentilerin

Kaçak yapı mücadelesini sürdürenŞanlıurfaBüyükşehir Belediyesi,Halfeti'de ticari amaçlı gelişi güzel kurulan baraka tarzı işyerleri ve eklentilerin yıkımını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa turizminin önemli duraklarındanHalfeti'nin hak ettiği konuma gelebilmesi için eskiHalfetiolarak bilinen bölgeye 285 araçlık otopark yapılmasının ardından tekneler içinmarina, yüzer köprü ve sosyal tesisler yapan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin doğa güzelliklerine gölge düşüren kaçak yapıların yıkımını da gerçekleştirdi. Meclis kararıyla yıkım kararı verilen barakaların kaldırılması için daha önceki süreçlerde iş yeri sahiplerine tebligat yapılmasına rağmen kaldırılmayan eklentiler, Büyükşehir ekipleri tarafından söküldü.

Barakaların bulunduğu alana gidenzabıtaekipleri, eklentilerin boşaltılması için daha önceden esnafa tebligat yapıldığını ve işyerlerini boşaltmalarını istedi. Ekipler daha sonra işyerlerinin boşaltılması için eklentilerde yer alan eşyaları taşıdı. Ardından barakalar iş makineleriyle alandan kaldırıldı. Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği saklı cennet olarak adlandırılanHalfeti'deki barakaların bulunduğu alan kötü görünümden temizlendi.

Kaçak yapıya geçit vermeyenŞanlıurfaBüyükşehir Belediyesi, ilçede kontrollerini sürdürüyor.

27 Tem 2017 - 13:07 Şanliurfa/ Halfeti- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.