Doğal Güzellikler Turistleri Çekiyor

Şanlıurfa'da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler Halfeti ilçesinde akın ediyor. Çoğunluğunu çevre il ve ilçelerden

Mustafa Bayar

Anadolu’nun zengin tarihi geçmişi içerisinde kendine özgü mimarisiyle ayrı bir yeri bulunan Halfeti, sahip olduğu doğal güzellikleriyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. Mayıs ayında ilçeye gelen t yerli turist sayısı önemli ölçüde arttık. Bir bölümü Birecik Baraj gölü altında kalan Halfeti’de tekne turu yapan vatandaşlar doğanın keyfini yaşadı.

Şanlıurfa kent merkezinin 120 kilometre kuzeybatısında yer alan Halfeti’de gönüllü turizm rehberliği, restoran işletmeciliği ve tekne turları gibi işlere yönelen vatandaşlar, ilçenin gizli kalmış doğal güzelliklerini turizmle bütün dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Halfeti ilçesi, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow (Sakin Şehir) Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin Finlandiya'da düzenlenen toplantısında, ‘sakin şehir’ ağına dahil edildi. Bunun ardından özellikle günübirlik ziyaretçilerin akınına uğradı. Hafta sonları araçların park edeceği yer kalmıyor.

Yeşil ve mavinin birleştiği Halfeti'de, su altında kalan yerleşim yerlerinin üzerinde teknelerle dolaşan turistler, ilçenin doğal güzelliğine hayran kalıyor. Yapılacak plaj çalışmaları ve konaklama sorunun giderilmesiyle Halfeti'nin saklı cennet olmaktan çıkarak Güneydoğu'nun Bodrum'u olacağı belirtildi. Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nin önemli bölümü Birecik Barajı'nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su altında kaldı. Çoğunluğu çiftli olan ilçe sakinlerinin evleri sular altında kalanları 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı.

Taş evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içinde doğal güzellikleri ile turistlerin ilgi odağı olmaya başladı. Doğal güzelliği, Fırat Nehri'nin altında kalan evleriyle kamuoyunda "Saklı cennet" ve "Kayıp kent" olarak anılmaya başlanan Halfeti'de, turistlerin yoğun ilgisinin ardından tekne turları başlatıldı, jet ski ve Doğa ATV turları ile ilgi odağı, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Tekne turu ile sular altında kalan doğal güzellikleri gören turistler, nehir kıyısında kurulan tekne görünümlü duba restoranlarda da yöresel yemekler yiyor.

Öte yandan Halfetili vatandaşlar; Halfeti’de senenin 12 ayı turizm yapılacağını fakat bunun için biraz daha tanıtıma ihtiyacı olduğunu dile getirirken, “ Senenin her ayında turist geliyor fakat yoğunluk yaz aylarında yaşanıyor. Ama Halfeti’de senenin her ayında turizm yapmak mümkün” şeklinde konuştular.

09 May 2017 - 09:38 Şanliurfa/ Halfeti- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.