Büyükşehir Gaziantep'in Tanıtımı Üzerine Harekete Geçti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesitarafından Halfeti ilçesine yüzer köprü yaptırıyor

Mustafa Bayar
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,tarafından Halfeti ilçesine yüzer köprü yaptırıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Halfeti üzerine tanıtım yapması üzerine Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi harekete geçti. ilçeye 2 milyonluk yatırıma başladı.
Birecik Barajı'nın yapımı sırasında önemli bölümü su altında kaldıktan sonra "Güneydoğu'nun Saklı Cenneti" olarak anılan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine mevcut olan asma köprünün hemen yanına yüzer köprü yapılıyor. Geçtiğimiz gün başlayan çalışmaların kısa sürede bitirileceği öğrenildi. Asma köprünün alt katı eskisi gibi sahil boyuna hizmet ederken diğeri ise Halfeti’nin üst sokaklarına hizmet verecek.
Yeşil ve mavinin birleştiği Halfeti'de, su altında kalan yerleşim yerlerinin üzerinde teknelerle dolaşan turistler, ilçenin doğal güzelliğine hayran kalıyor. Yapılacak plaj çalışmaları ve konaklama sorunun giderilmesiyle Halfeti'nin saklı cennet olmaktan çıkarak Güneydoğu'nun Bodrum'u olacağı belirtildi. Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nin önemli bölümü Birecik Barajı'nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su altında kaldı. Çoğunluğu çiftli olan ilçe sakinlerinin evleri sular altında kalanları 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içinde doğal güzellikleri ile turistlerin ilgi odağı olmaya başladı. Doğal güzelliği, Fırat Nehri'nin altında kalan evleriyle kamuoyunda "Saklı cennet" ve "Kayıp kent" olarak anılmaya başlanan Halfeti'de, turistlerin yoğun ilgisinin ardından tekne turları başlatıldı, jet ski ve Doğa ATV turları ile ilgi odağı, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Tekne turu ile sular altında kalan doğal güzellikleri gören turistler, nehir kıyısında kurulan tekne görünümlü duba restoranlarda da yöresel yemekler yiyor
Son günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Halfeti üzerine tanıtım yapması üzerine Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi harekete geçti. Büyükşehir 2016 yılı planlamasını koordineli bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmaları devam eden 3 ayrı proje için ilçede 2 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdi.
Halfeti'de birçok yeniliği hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 70 metre beton puntonların özel tekniklerle suyun üzerinde yüzdürülmesi ile köprü oluşturarak vatandaşların ulaşımına kolaylık sağlıyor. Köprü 80 ve 60 metre ilave olarak toplamda 210 metre olarak tasarlandı, Geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan yüzer köprünün önümdeki günlerde açılması bekleniyor.

11 Eki 2016 - 08:58 Şanliurfa/ Halfeti- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.