Zorunlu Askerlik Kalkacak Mı?

Zorunlu askerlik için yeni bir formül geliştirilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan 'Öyle bir formül oluşturalım

Rıdvan
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan zorunluk askerlik için yeni bir formülün getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Şu anki askerlik kanunu bugünün taleplerini karşılamıyor'' dedi. Turan, "Askerle millet arasındaki bağ, zorunlu askerlik de olur. Öyle bir formül oluşturalım ki, hem askerimizin talebi karşılansın hem de üniversite okuyan, iş sahibi olan kardeşlerimize mani olmadan bu işi yapalım. Bunun değişik formülleri var" ifadelerini kullandı.

"Askerlikle İlgili Farklı Bir Konsept Geliştirebiliriz"

Turan zorunlu askerlik ile ilgili konuşarak, "Ülkemizin Batı'sında ve Güney'inde problem var. Bu temel bilgiyi ve eğitimi almak bizim insanımızın da faydasına. Askerle milletin arasındaki bağı koparmamak lazım. Askerle millet arasındaki bağ, zorunlu askerlik de olur. Öyle bir formül oluşturalım ki, hem askerimizin talebi karşılansın hem de üniversite okuyan, iş sahibi olan kardeşlerimize mani olmadan bu işi yapalım. Bunun değişik formülleri var." dedi.

"Profesyonel Orduya Bir Adım Daha Atalım"

Profesyonel askerlik hakkında da konuşan Turan, "Tüm partiler bir araya gelsin. Genelkurmay ve Savunma Bakanlığı başta olmak üzere askerlikle ilgili tüm muhatapların kanaatleri alınsın. Bir formülle beraber hem asker-millet dengesini kollayalım hem de son dönemde gelişen profesyonel askerliğe ve profesyonel orduya bir adım daha atalım. Bu işi, bizden beklentisi olan gençlerimizi kırmadan yapalım. Gerekirse para vermeden, işlerini ve okullarını bozmadan yapsınlar" diye ekledi.

"Kışla Eğitimi Yerine Kamu Hizmeti"

"Kışlada eğitim almak yerine kamu hizmeti yaparak askerliği geçirmek gibi bir formül mü düşünülüyor?" sorusunu yanıtlayan Turan, "Olabilir, bunları tartışalım istiyorum. Şu an eğitim alanların süresi 6 ay. 6 ayı indirerek askerliği yaz döneminde yapacak hale getiririz. Çok daha parasız veya paralı olmak kaydıyla değerlendirilebilir ama sürelerin insanları yormadan yapılması sağlanabilir. Her gencimizin talebi var. İşi olan; "hiç yapmayayım" diyor. Parası olmayan, "Bedel ne kardeşim, olmaz" diyor. O yüzden, "Para ver, git" tarzının çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Bütün bu konuları değerlendirilip tekrar tartışalım. Üç sene önce Türkiye'nin askerlik gündemi başkaydı. Afrin varken, erinizi operasyona gönderirken bedelli konuşamazsınız. Er artık gitmiyor." şeklinde konuştu.

"Askerlik Kanunu Revize Etmek Gerekiyor"

Turan, ''Gençlerin talepleri var bir rahatlama var, bunu gençler rahatlasın diye aldık. 21 günü çok bulsalar da 6 ay nerede 21 gün nerede. Yeni dönemlerde askerimizin de, güvenliğimizin de şehit ailelerimizin de taleplerine göre bir formül bulunacak. Bu talepleri biz reviz etmek durumundayız. Profesyonel ordunun milletin güvenliği açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz.'' dedi. Bülent Turan, ''Bazı gruplar '21 gün neden oldu' diyor ama bazıları 'az da olsa askerlik yapalım' diyorlar'' şeklinde konuştu.

MYNET

27 Tem 2018 - 08:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.