Taşımalı Eğitim Gören Öğrenciler Zehirlendi

Aydın Karacasu'da taşımalı eğitim gören 160 öğrenci gıda zehirlenmesi teşhisiyle hastanede tedavi altına alındı.

Karacasu ilçesinde çeşitli okullarda eğitimgören160 öğrenci, öğlen yemeğinin ardından rahatsızlandı. Öğrenciler 112 Acil Servis ekiplerince Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

YEMEK ŞİRKETİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavialtına alınan taşımalı eğitim gören öğrencilerin, öğle yemeğinde Karacasu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) tarafından hazırlanan tavuklu yemekten yediği öğrenildi. Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, yemeği hazırlayanlar hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

GIDA ZEHİRLENMESİ TEŞHİSİ KONULDU

Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu aktaran Büyüknalçacı, "Hastaneye giden öğrencilere gıda zehirlenmesi teşhisi konulmasından dolayı taşımalı eğitim gören diğer öğrencilere de tek tek ulaşıp sağlık kontrolünden geçireceğiz." dedi.

120 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük de toplam bin 113 öğrenciye yemek verildiğini belirterek, "Şu anda Nazilli'deki hastanemize intikal eden hastalarımızın sayısı 120 civarında. 40 öğrencimiz de Karacasu Devlet Hastanesinde. Muhtemelen çocuklarımızın bazıları bu yemekten yemedi veya bazı öğrencilerimiz arkadaşlarının durumundan etkilenip psikolojik olarak buraya geliyor olabilir. Tabi bu konuda kararı doktor arkadaşlarımız verecek. Menüde tavuk varmış. Bunu söylemek için daha erken ama bu konu üzerinde duruluyor. İnceleme yapılmadan şu anda bir şey demek doğru olmaz." ifadesini kullandı.

DURUM STABİL

Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Şafak Çalışkan ise "Ambulansla hastaneye gelen hastalarımızı göndermiyoruz. Sadece velilerimizin ihtimal doğrultusunda getirdiği öğrencileri tedavi edip taburcu ettik. Durum stabil, herhangi bir sıkıntımız yok." diye konuştu

HABERLERCOM

13 Mar 2018 - 20:54 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.