Meteoroloji'den Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre Türkiye bu hafta gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Hafta başında Trakya Bölgesi'ni etkisi altına alacağı tahmin edilen yağışların Çarşamba ve Perşembe günü kuvvetleneceği tahmin ediliyor. Pazar günü ise Türkiye'nin kuzeyi sağanak yağışların etkisi altında olması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tahminlere göre, Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın Trakya Bölgesi'ni etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği tahmin edilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise aşırı sıcaklara dikkat edilmesi gerekiyor.

Salı günü Karadeniz'in orta kesiminde zaman zaman yağışların görülmesi beklenirken, Doğu Anadolu'da Kars, Ardahan, Ağrı, Hakkari, Van illerinde sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba günü Trakya, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz'de etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışlar, Perşembe günü Kuzey Ege, İç Anadolu bölgelerini de etkisi altına alacak. Çarşamba günü etkili olması beklenen yağışlarla beraber sıcakların 6 ila 8 derece düşeceği tahmin ediliyor.

Cuma günü ise Karadeniz Bölgesi'nin tamamında gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, Adana, Mersin civarında da yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonunda ise yağışlar Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde yoğunlaşırken, Pazar günü Trakya, Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinin kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

08 Tem 2019 - 01:48 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.