Melih Gökçek'in Koltuğu İçin Yeni Karar!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden cumartesi günü istifa eden Melih Gökçek'in koltuğu için son dakika yeni bir karar çıktı.

Güncel gelişmeye göre AnkaraBüyükşehirBelediye Meclisi yeni başkanı seçmek üzere 6 Kasım’da toplanacak. Yeni başkanın belirlenmesi sürecinde ilk 2 oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, üçüncü oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçim tarihi netleşti.

MelihGökçek'in istifası sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 6 Kasım'da toplanacak.

Ankara'da 23 yıllık Melih Gökçek dönemi geçtiğimiz cumartesi sona ermişti.

Yeni başkanın belirlenmesinde ilk 2 oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, üçüncü oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Oyların eşitliği durumunda ise kura çekilecek.

Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 140 üyesi bulunuyor.

31 Eki 2017 - 14:11 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.