Kritik Karar! Binlerce Kişiyi İlgilendiren Sınırlama Kalktı

İçişleri Bakanlığı'nın incelemesi sonucu 57 bin 191 kişinin pasaportundaki idari tahdit kalktı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme ve araştırma neticesinde; daha önce pasaportuna idari tahdit uygulanan 155 bin 350 ki?inin pasaportu geçerli hale getirilirken,buna ilaveten 57 bin 191 ki?inin de pasaportundaki idari tahdit kaldırıldı.

Böylece, İçi?leri Bakanlığı'nca bugüne kadar toplam 212 bin 541 ki?inin pasaportundaki"idari tahdit" kaldırılarak, pasaportları geçerli hale getirildi.

PASAPORT TAHDİT NEDİR?

Kimlik numaranız üzerine düşülen bir şerh ile pasaport almanızın engellendiği bir idari işlemdir. Pasaport alamamanızın bir sebebidir. Olağanüstü hallerde(ülkemizin 2 senedir içinde bulunduğu koşullarda) bu işlemin neden, kim tarafından, hangi gerekçelerle, hangi sebeplerle uygulandığını dahi öğrenemezsiniz. Dilekçelerinize cevap alamazsınız, alsanız dahi Bilgi Verilemeyeceği yönünde bir cevap alırsınız.

Hakkınızda pasaport tahdidiniz varsa;

Yeni Pasaport alamazsınız, Pasaportunuzu yenileyemezsiniz, Yurtdışına pasaportunuz olmadığı için çıkamazsınız.

02 Mar 2019 - 02:13 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.