İşte OHAL Döneminde Çıkarılan KHK'lar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL'in yeniden uzatılmayacağına işaret etti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL bugüne kadar 7 kez uzatıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL; seçim meydanlarında konuşulan başlıklardan biri oldu. OHAL'in süresi 19 Temmuz'da doluyor. Bugüne kadar 7 kez uzatıldı. 8 'nci kez uzatılmayacak.

OHAL KAPSAMINDA 31 KHK ÇIKARILDI

OHAL kapsamında ise 31 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarıldı. KHK'lar geçerliliğini sürdürecek. İlk KHK 23 Temmuz 2016'da, sonuncusu da 12 Ocak 2018'de yayınlandı. 15 Temmuz sonrasında çıkarılan KHK'larla; Yüksek Askeri Şura’nın yapısı değişti. Harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı. Kuvvet komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandı. GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Milli Savunma Üniversitesi kuruldu.

15 Temmuz şehitlerinin yakınları için düzenleme yapıldı. İstemeyen silah altına alınmadı. Milli istihbarat Cumhurbaşkanına bağlandı. FETÖ'yle bağlantısı tespit edilen yurtdışındaki okulların diploma denklikleri kaldırıldı. FETÖ zanlılarının eşlerinin pasaportları iptal edildi. FETÖ bağlantısı nedeniyle kayyum atanan bütün şirketler TMSF'ye bağlandı.

15 TEMMUZ'U BASTIRAN SİVİLLERE YARGI MUAFİYETİ OLDU

Doğu ve Güneydoğu’daki pek çok belediyeye kayyum atandı. Denetimli serbestlikte yeni düzenlemeye gidildi. Yani cezası iki yıl veya daha az süre kalan ve iyi hali de göz önüne alınan hükümlülerin 1 yıl daha erken tahliye olması sağlandı.

15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunanları bastıran siviller için yargı muafiyeti getiren KHK ise en çok tartışılan düzenlemelerden biri oldu. Taşeron işçilerin kadroya geçişi, kış lastiğinin zorunlu hale getirilmesi, KHK ile yapılan düzenlemeler arasında yer aldı. Türkiye Jokey Kulübü'nün ve Milli Piyango İdaresi'nin tüm hak ve yetkileri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

İTİRAZLARI İNCELEMEK İÇİN OHAL KOMİSYONU KURULDU

12 Ocak tarihinde çıkarılan son KHK ile ise FETÖ'nün mor beyin yazılımının mağduru olan ve telefonlarına bilgileri dışında ByLock yüklendiği tespit edilen bin 823 kamu personeli göreve iade edildi. Kararnamelerle OHAL süresinde yapılan işlemleri incelemek için "Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu" kuruldu. O komisyon kamudan atılan ve haksızlığa uğradığını düşünen çok sayıda kişinin başvurusunu görüştü.

21 Haz 2018 - 04:34 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.