Habur Sınır Kapısı'ndan Geçişler Tek Taraflı Kapatıldı

Habur Sınır Kapısı'ndan geçişler tek taraflı kapatıldı. Kuzey Irak tarafından Türkiye'ye geçiş yok sadece Türkiye'den Irak tarafına

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nın tek taraflı olarak kapatıldığı belirtildi.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin tüm ikazlara rağmen referanduma gitme kararı alması ve sabah saatlerinde oy verme işleminin başlamasının ardından Haber Sınır Kapısı'nın kapatıldığı bildirildi. İHA'nın haberine göre; Tek taraflı olarak kapatılan sınır kapısında sadeceTürkiye'den Irak'a geçişlere izin verildiği belirtildi. Kuzey Irak tarafından Türkiye'ye geçişe izin verilmezken, Türkiye tarafından tırlar Irak'a geçebiliyor.

Önceki gün yapılan Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu'nda referandumun yapılmasının büyük bir hata olduğu vurgulanmış, hatadan dönülmemesi durumunda Türkiye olarak gereken bütün adımların atılacağı duyurulmuştu. Mesut Barzani, Türkiye ile birlikte dünyadan gelen uyarılara rağmen dün yaptığı açıklamada kararından dönmeyeceğini ve referanduma gideceğini duyurmuştu. Barzani açıklamasında Türkiye'nin sınır kapısını kapatmamasını da beklediklerini söylemişti.

25 Eyl 2017 - 09:53 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.