FETÖ/PDY'nin Emniyetteki ''Mahrem İmamları'' Davasında 5 Tahliye

FETULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul'daki 'Emniyet teşkilatının mahrem imamlarına' yönelik 181'i tutuklu 198 sanığın

SANIKLAR

TAHLİYE

LERİNİ İSTEDİ


İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nın karşısında bulunan binada görülen 5. duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklar ile avukatların talepleri alındı. Söz alan sanıklar tahliyelerini talep etti.

MAHKEME ARA KARARLARINI AÇIKLADI


Taleplerin ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek savunmasında itiraflarda bulunan tutuklu sanık Mustafa Deniz'in de aralarında bulunduğu 5 sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca 5 sanığın yurtdışına çıkışını yasakladı, haftada bir gün de adresine en yakın karakolda imza atmasını kararlaştırdı. Ayrıca 176 sanığın tutukluluk halinin devamına da hükmeden mahkeme heyeti, ayrıca her bir sanığın dosyasını ayrılarak davaların Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmesine karar verdi.

SANIK DENİZ: BİLMEDEN BU ÖRGÜTE KATILDIM, PİŞMANIM


Tutuklu mahremimam Mustafa Deniz, bugün mahkemede verdiği ifadesinde darbe girişimini FETÖ'nün yaptığını düşündüğünü belirterek, “Dini duygularla bu bilmeden bu örgüte katıldım, çok pişmanım. Vatanımı seviyorum. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorumö demişti. Bazı tutuklu sanıklar da, sanık Deniz'in bu savunmasına tepki göstermişti.

21 Tem 2017 - 23:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.