Bayram Denetimleri Sıkılaştırıldı! Helikopterler de Katılıyor

Bayram tatilinin 10 güne çıkmasının ardından denetimlerini bugünden sıklaştıran jandarma ekipleri kural ihlali yapan sürücüleri helikopterle havadan

Jandarma Genel Komutanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yaklaşan 10 günlük Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için karadan ve havadan denetimlerini sıklaştıran jandarma ekipleri, trafik yoğunluğunun yaşandığı noktalarda, bin 236 trafik aracı, 2 helikopter, 162 drone ve 10 bin 200 personelle göreve başladı.

Jandarma Havacılık Komutanlığı'ndan kalkan, Ankara-İstanbul karayolu üzerindeki uygulama noktasında trafik akışını takip eden helikopter ekibi, kural ihlali yapan sürücüleri tespit ederek, yerdeki ekiplere bildirdi. Helikopter, aynı zamanda yer ekiplerinden bildirilen araçları da havadan takip etti.

KAZALARIN NEDENİ HIZ VE KURAL İHLALİ

Jandarmanın sorumluluk sahasında 2016'daki Kurban Bayramı'nda 44 ölümlü, bin 158 yaralamalı, toplam bin 202 kazada, 49 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2 bin 610 vatandaşın ise yaralandığını belirten yetkililer, meydana gelen kazaların önemli bir kısmının hız ve kural ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk gibi nedenlerden kaynaklandığını vurguladı.

Denetimlerin amacının sürücülerden kaynaklı hataların en aza indirilmesi olduğunu ifade eden yetkililer, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için alınan önemlerin devam edeceğini bildirdiler.

Yapılan denetimlerde sadece kural ihlali yapan sürücülerin değil, diğer sürücülerin de durdurulduğunu belirten jandarma yetkilileri, yüz yüze mülakat yöntemi ile sürücülere güvenli seyahat etmeleri ve kurallara uymaları yönünde tavsiye ve yönlendirmelerde bulunduklarını, özellikle her 2 saatte bir 10 dakika mola verilerek, dikkat ve konsantrasyon dağınıklığına karşı önlem alınması için bilgilendirme yaptıklarını kaydettiler.

Jandarma yetkilileri ayrıca şehirler arası yolcu otobüsleri ve şoförlerinin de detaylı şekilde denetlendiğini, takograf kayıtlarının incelenerek, emniyet kemeri kullanımı ve seyahat esnasında cep telefonu ile konuşulmaması konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade ettiler.

23 Ağu 2017 - 17:30 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.