Askere Gideceklere Çifte Standart!

Bedelli askerlik hizmetinde yaş sınırı 25 bedel 15 bin TL ve askerlik süresi 21 gün olarak açıklanmasının ardından binlerce kişi bedelli askerliğe

Ancak bedel ödeyerek askerlik hizmetini tamamlamak isteyenlerin bir çok sıkıntısı bulunuyor. Askerlik hizmetini yerine getirmek için alışverişe çıkan bedelli adayları sırf 'bedelli' yapacakları için 5 TL'lik çamaşırın kendilerine 20 TL'ye satıldığını söylüyor. 15 bin TL'lik bedelli ücretinin kendilerini yeteri kadar ekonomik sıkıntıya soktuğunu belirten bedelli adayları yaşanan bu durumların kendilerini daha da mağdur ettiğini belirtiyor.

"BEDEL ÖDEDİĞİMİZ HALDE NEDEN 21 GÜN ASKERLİK YAPIYORUZ"

Bedellilerin en çok şikayet ettiği konulardan biri 21 günlük askerlik süresinin işlerini sıkıntıya sokması. Birçok kişi "Bedel ödediğimiz halde neden 21 günlük askerlik yapıyoruz" diyor.

5 TL'LİK ÇAMAŞIR 20 TL'YE SATILIYOR

Bedelli de tek sıkıntı 21 günlük askerlik süresi değil. Haberler.com'a ulaşarak seslerini duyurmak isteyen bir çok bedelli adayı, "En kısa mesafede bile 400-500 TL arasında uçak bileti bulunmuyor. Ayrıca 5 TL'lik iç çamaşırları sırf bedelliyiz diye bize 20 TL'den satılıyor" diyor.

BEDELLİLER YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYOR

Seslerini yetkililere duyurmak isteyen bedelli adayları, "İşimizi mi düşünelim? bu dar boğaz da yoksa alışveriş ve yol masraflarını mı düşünelim? Artık iyice bunaldık. Yetkililerin bu mağduriyetleri gidermesi gerekiyor. 21 gün için bunca mağduriyete gerek yok" diyerek bu konu hakkında bir şeyler yapılmasını bekliyor.

31 Ara 2018 - 19:01 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.947.409 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.