AK Partili Vekilin Kızı KHK İle İhraç Edildi

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin kızı Betül Samani Gökay'ın KHK ile ihraç listesinde yer aldığı ortaya çıktı. Milletvekili

İSMAİL
Haber albümü için resme tıklayın

Olağanüstü Hal kapsamında, 14 Temmuz akşamı yayımlanan 692 sayılı yeni

KHK

ile Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin kızı Betül Samani Gökay'ın da ihraç listesinde yer aldığı belirlendi. Betül Samani Gökay'in, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde mimar olarak görev yaptığı belirtildi.

'YANLIŞLIK VAR'

Milletvekili Samani, bir yanlışlık olduğunu söyledi. Kızının adına otomobil almak için Bank Asya'da bir günlük para yattığını söyleyen Samani, başka da hiçbir şey olmadığını kaydetti. "Kızım Büyükşehir Belediyesi'nden geçen yıl kendi kararıyla istifa etmişti. Kızım doğum iznindeyken ikinci bebeğine hamile kaldı. Baktı izinleri uzayacak, uzun süreli izinli sayılmayı ahlaki bulmadığı için istifa etmişti. İstifa ettikten sonra ihraç edilmesinin bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. İki bebeği var onlarla ilgileniyor" dedi.

MEMURLUKTAN GEÇEN YIL İSTİFA ETMİŞ

Kızının hiçbir şekilde bu terör örgütü ile bağlantısı bulunmadığını aktaran Samani, paranın 17-25 Aralık olaylarından sonra sadece bir günlüğüne bankada kaldığını söyledi. Samani, "Kızım bankayı desteklemek adına bu işlemi yapmadı. EFT nedeniyle bankayı kullandı. Aynı gün para yatıyor aynı gün çekiyor. Kızım memurluktan geçen yıl istifa etti. Çocuğum hiçbir zaman FETÖ sempatizanı olmadı. Ailemizde de öyle bir kişi yok" dedi. Son KHK ile Türkiye genelinde 7395 kişi kamu görevinden ihraç edilmişti.

21 Tem 2017 - 16:57 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.