AK Parti’de Büyük Değişim, İl Başkanları İstifa Ediyor

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş il başkanlarıyla ilgili kanaatlerini almak üzere tüm illerin milletvekilleriyle görüşmeler

AK Parti’de kongre sürecinde istifa eden il başkanlarının yerlerine yeni isimler atanacak. Böylelikle ilçe kongreleri başlamadan önce devam etmeyecek olan il başkanları, yerlerini yeni isimlere bırakmış olacak.

İlçe kongreleri de yeni gelen il başkanı tarafından organize edilecek. Kurban Bayramı’na kadar il başkanlıklarında yaşanacak değişimin ardından, bayram sonrasında da ilçe kongrelerinin yoğun olarak başlayacağı edinilen bilgiler arasında.

İstanbul il başkanı Selim Temurci’nin de önümüzdeki dönemde değişecek isimler arasında olacağı parti kulislerinde yoğun olarak dile getiriliyor. Ancak İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası akıbetinin ne olacağı konusu netlik kazanmadı.

İŞTE! İSTİFALARI ALINAN İL BAŞKANLIKLARI

Sakarya, Afyon, Bolu, Bursa, Antalya, Ankara, Balıkesir, Sivas, Burdur, İzmir, Bayburt, Hakkari, Siirt, Van, Ağrı, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Kırıkkale, Konya, İzmir, Adana, Isparta, Kayseri, Kocaeli

AK PARTİAĞRIİLBAŞKANIKEMALATMACAİSTİFAETTİ

AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, 2 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden istifa etti

Kemal Atmaca, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğüAK PartiAğrıİl Başkanlığı görevini bugünden itibaren bıraktığını söyledi.

Şerefli davanın neferi olarak bu davaya katkı sunmaya gayret gösterdiğini belirten Atmaca, "Cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanlığına gelmesiyle yeni bir süreç başladı. Bu süreçte birtakım değişiklikler elzem görüldü. Bu değişikliklerden bir tanesi de Ağrı oldu." dedi.

Kongrede aday olmayacağını da ifade eden Atmaca, şöyle konuştu:

"Partimiz Türkiye genelinde kongre sürecine girdi. Bundan sonra ilçeler ile ilgili kongreler yapılacak. Bu kongre sürecinde Ağrı'da yeni atanacak olan il başkanı arkadaşımız göreve devam edecek. 2 yıl önce hiçbir şeye talip olmadan genel merkezin davetiyle bu görev bize verildi. Bu süreçte herhangi bir harama, yolsuzluk, rüşvete ve hırsızlığa rıza göstermeden şerefimizle bu işi devam ettirdik. Allah'a hamdolsun yine şeref ve itibarımızla bu işten feragat ediyoruz."

Atmaca, bundan sonra hiçbir şekilde siyaset yapmayacağını ve kendisine bu yönde gelecek olan hiçbir teklifi de değerlendirmeyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"AK Parti, siyaset yapılabilecek en doğru limandır. Artık sadece vakıf ve hayır işlerinde hayatımızı devam ettireceğiz. Çünkü biz dava neferleriyiz, bize oturmak yakışmaz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden sonra bayrağı devredeceğimiz arkadaşımızın da ayağına çelme atmayacağız, arkasından çekiştirmeyeceğiz. Bilakis ona en güçlü desteği vereceğiz. Bu hakiki dava adamı olmanın gerekliliğidir."

16 Ağu 2017 - 22:21 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.