AK Parti Seçim Hazırlıklarına Başladı!

23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için AK Parti'de hazırlıklar başladı. Bu kapsamda 31 Mart'ta

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararını alması ile birlikte AK Parti yeni seçimin hazırlıklarına başladı.

Kararın açıklanmasından sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına 'İstanbul için seferberlik' ilan edilmesi talimatını verdi.

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMEN ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPILACAK

23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimleri için, AK Parti'de tüm birimler hazırlıklarını yapıp kısa sürede Cumhurbaşkanına sunacak. AK Parti'de yapılan ilk değerlendirmelerde kampanyanın 'Türkiye İttifakı' söylemi üzerine kurulması ve 31 Mart'ta sandığa gitmeyen seçmen üzerinde çalışma yapılması görüşü öne çıktı.

Bu kapsamda, 31 Mart'ta sandığa gitmeyen bir milyon 700 bin seçmen tek tek ziyaret edilerek, 23 Haziran'da oy kullanmaları için ikna edilecek.

SÖYLEM "DAHA KUCAKLAYICI" OLACAK

31 Mart mahalli seçimlerinde oy kullanan seçmenler üzerinde yapılan analizlerde, İstanbul'da seçmenin yüzde 26'sının Kürt olduğu, bu oranın yarısını oluşturan 'Muhafazakâr Kürtlerin' seçimlerde AK Parti'yi tercih ettiği tespiti öne çıkmıştı. AK Parti'nin, yenilenecek seçimlerde Kürt seçmenin desteğinin artırılması için de yeni bir yol haritası belirlemesi bekleniyor. Bu kapsamda, AK Parti'de İstanbul seçimlerinde kullanılacak söylemin 'Daha kucaklayıcı' olacağı ifade ediliyor.

AK Parti, bütün milletvekillerinin İstanbul'daki seçim kampanyasında görev alması için program yapacak. Milletvekilleri nöbet sistemine göre İstanbul'da seçim çalışması yapacak. Bu sebeple 31 Mart Mahallî Seçimleri nedeniyle çalışmalarına iki ay ara veren TBMM'nin haziran başından itibaren yeniden tatile girmesi bekleniyor.

08 May 2019 - 20:01 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.