16 Belediyede İttifak Yapıldı! İşte o İttifaklar

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmeleri yeni ortaya çıksa da iki partinin tam bir yıldır ittifak halinde olduğu ortaya çıktı. AK Parti ile MHP

AK Parti ile MHP’nin kritik yerler dahil 16 belediye başkanının yeniden seçiminde birbirlerine destek verdiği ortaya çıktı. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni içeren Anayasa değişikliğinde ortak hareket eden AK Parti ve MHP’nin işbirliği o tarihten bu yana sürüyor. 2019’da yapılacak seçimlerde ittifak yapmayı planlayan iki parti, 6 kişilik komisyon kurarak, ittifak konusunda çalışmaya başladı.

İLK İTTİFAK NE ZAMAN KURULDU?: Hürriyet'in haberine göre, 2017 başından itibaren belediyelerde örtülü bir ittifak yapılıyor. Bu işbirliğinin Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinde yapılan seçimden bu yana 16 kez gerçekleştiği belirtildi. Cevdetiye Belde Belediye Başkanı’nın vefatının ardından, belediye meclisinde seçim yapıldı. AK Partili üyeler, MHP’li yeni başkanı destekledi.

HANGİ BELEDİYLERDE İTTİFAK YAPILDI?: Düzce, Adana Ceyhun, Ankara ve İstanbul’un ilçelerindeki seçimlerde de işbirliğinin devam ettiği aktarıldı. Herhangi bir sebeple boşalan yerleşim yerlerinde, belediye meclis üye sayısı nedeniyle, aynı partili adayın seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, özellikle MHP’deki bölünmüşlük nedeniyle zaman zaman zorluklar yaşandığı ve AK Parti’nin eksik oyları tamamladığı öğrenildi. Bazı ilçelerde ise yerel çekişmeler nedeniyle direkt destek verilemese de AK Parti ve MHP’lilerin, oylamaya katılmayarak veya boş oy vererek, ittifaklarını sürdürüldüğü belirtildi.

YÖNETİMLERİN HABERİ VAR: Parti yönetiminin, yerelde yapılan bu işbirliğini desteklediği ifade ediliyor. Son olarak, AK Parti ve MHP milletvekilleri kendi seçim bölgelerine gittiklerinde, diğer partinin il teşkilatlarını da ziyaret etmeye başladılar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ziyarete gittiği illerde, MHP’li il yönetimleri tarafından karşılandığı, AK Parti’nin Elazığ kongresine MHP il yönetiminden temsilcilerin de katıldığı belirtildi.

15 Oca 2018 - 10:24 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.