Urfalı Gazeteciden anlamlı köşe!

Şanlıurfa'da aktif bir şekilde gazetecilik mesleğini icra eden Reşit Öncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe yönelik duygu ve düşünlerini

Yeni Urfa Gazetesin'in köşesinde Reşiş Öncel, şu duygulara yer verdi.

10 OCAK’TA

GAZETECİ

LER YOK SAYILDI!

10 Ocak Gazeteciler günü tüm meslektaşlarıma kutlu olsun.
Şanlıurfa’da görev yapan gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde ne yaptılar acaba, kim geldi kendilerinin bu güzel gününü kutladı veya hatırladı.
Tabi sosyal medyadan kutlayan, tebrik eden çok ama birebir şekilde kutlayan hiç kimse olmadı.Gazeteciler günü Türkiye’nin çeşitli yerlerinde her yıl yapılan çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Kutlanan yerdeki gazeteler, gazeteciler çok mu güçlü veya yaptıkları haber çok mu ses getiriyor, Hayır Şanlıurfa yerel medyası kadar güçlü bir medya inanın Türkiye’nin birçok yerinde yoktur.

Peki, Şanlıurfa’daki basın cemiyetleri ve başkanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde ne yaptı. İnanın bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.
Ama sorduğum birçok gazeteci arkadaşım, bırakın ziyaret etmeyi bir telefon bile açıp bu günümüzü kutlama zahmetine girmediler diyerek sitemlerini gösterdiler.

Ben Şanlıurfa’da hiçbir gazeteciler cemiyeti, derneği üyesi değilim bunu baştan belirteyim. Şanlıurfa’da birçok dernek olmasına rağmen hiçbir yere başvuru yapmayarak tarafsız kalmayı kabul ettim. Ben birkaç yıldır bu camianın içinde olan biri olarak, şimdiye kadar sadece geçen yıl Hacı Bekir Sofrasında düzenlenen, Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Günebak’ın organize ettiği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili bir etkinlik yapılmıştı.O yapılan etkinliğe bende davetli olmam münasebeti ile katıldım.

Bu kadar zamandır bu meslekte olan biri olarak ilk defa gazeteciye bu kadar önem verildiğini ve itibarının yükseltildiğine şahit oldum.
Yalnız Şanlıurfa’da bulunan gazetecileri değil, Çalışan Gazeteciler Derneğine üye olmayan arkadaşlar ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yapan gazetecileri de Tahir Bey bu yapılan organizasyona davet etmişti.

Bunun yanında Şanlıurfa’nın protokolü ve davetliler vardı. Gazeteciler aileleri ile birlikte birçok ünlü sanatçıyı da dinleme, izleme fırsatı bulmuşlardı.
Tahir beyin başına gelen olayları az çok biliyorsunuz ve ayrıca taziyesi de olması nedeniyle bu yıl böyle bir organizasyon gerçekleştiremedi.

ŞANLIURFA’DA BULUNAN CEMİYETLER NE YAPAR PEKİ?


Şanlıurfa’da Çalışan Gazeteciler Derneği dışında 5 tane daha dernek var. Hatta bu derneklerden bir tanesi de çok icraat yapılıyormuş gibi yeni açıldı. 4 tanesi yerel idi, yeni acılan Uluslararası dernek sahibi de olduk. Urfa’mızın gözü aydın. Acaba bu dernekler böyle bir organizasyon yapamaz mıydı?
Bırakın böyle bir organizasyon yapmayı en azından gazeteci arkadaşların çalıştıkları kurumlara giderek bir çiçek ile bile bu günleri kutlanabilirdi.

YAPTILAR MI PEKİ? HAYIR!


Nasıl yaparlar onu da söyleyeyim, ancak kendi üyelerine yemek yedirirler ve faturayı da artık Allah bilir kime yüklerler. Veya 3 kişi bir araya gelirler çay içerler içtikleri bardakları da fotoğrafta gösterirler. Sonra da derler biz bu günü kutladık, biz şunu yaptık bunu yaptık.
Lafa değil icraata bakalım beyler. Zaten ağzı olan herkes konuşuyor, bari siz bunu yapmayın birçoğu asgari ücretin bile altında çalışan emekçi bu insanları senede bir gün de olsa hatırlayın.

Siz hatırlayın ki, o insanlarda günü geldiğinde sizi hatırlasın ve yanınızda dik bir duruş sergilesin. Sizin hakkınızı sonuna kadar korumasını bilsin, yani ne ekersen onu biçersin, Daha güzel 10 Ocak Gazeteciler gününde buluşmak dileğiyle…


13 Oca 2017 - 17:32 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.