TGF Başkanlar Konseyi Bir Asır Önce Kurtuluşun Temellerinin Atıldığı Sivas’ta Toplanıyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 59. Başkanlar Konseyi Toplantısı Sultanlar şehri Sivas'ta Bilici Termal Otelde yapılacak.

Sivas Kongresi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek konsey toplantısına, Türkiye'nin dört bir yanından ve Türk Cumhuriyetlerinden 100 gazeteci ve Cemiyet başkanları katılacak.

Toplantıda 3 gün boyunca yerel medyanın sorunları ve Milli mücadelede Sivas’ın rolü ele alınacak. Sivas’ın tarihi yerleri gezilecek ve geçmiş tekrardan yaşanılacak.

Sivas’ta yapılacak konsey toplantısının büyük önem arz ettiğini dile getiren TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca toplantıya ilişkin şunları söyledi.

“Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyinin Sultanlar Şehri Sivas’ta yapmamızın en önemli sebebi, bir milletin kaderini değiştiren kongre ve kararının bir asır önce bu şehirde alınmasıydı. Türk Basınının en önemli ve en güçlü mesleki kuruluşu olarak buna kayıtsız kalamazdık. Federasyonumuz ve Başkanlar Konseyimizin değerli üyesi Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan V. ve TGF Denetleme kurulu üyesi Hakan Sezerer’in daveti, bizi hem heyecanlandırdı, hem de tarihi bir güne tanıklık edeceğimiz için onur duyduk” dedi.

YEREL MEDYANIN SORUNLARI ELE ALINACAK

Toplantıda üç gün boyunca yerel medyanın içinde bulunduğu sıkıntılar ele alınacak. Kapanmakla yüz yüze gelmiş gazetelerin sorunları, hala yasalaştırılamamış internet medyası ve basın sektörü içerisinde çalışan binlerce gazeteci fikir işçisinin zorluklarla mücadelesi tartışılacak ve çözüm önerileri paylaşılacak.

MİLLİ MÜCADELEDE SİVAS

Program dahilinde gerçekleştirilecek panelde Sivas’ın Kurtuluş Savaşı içindeki yeri ve önemi Öğr.Gör. Ahmet Necip Günaydın ve Dr. Halil Kol tarafından dinleyicilere anlatılacak.

PROTOKOL ZİYARETLERİ YAPILACAK

59. Sivas Başkanlar konseyi kapsamında TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken’i de ziyaret edecek.

12 Eyl 2019 - 13:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.