Terör mağdurları için inşa edilen konutların sahipleri kurayla belirlendi

- Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarla PKK'lı teröristlerden temizlenen Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör saldırılarında

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla PKK'lı teröristlerden temizlenen Silopi ilçesinde terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için inşası tamamlanan konutların sahipleri kura ile belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, çukur kazan, barikat kuran, evlere, yollara, çukur ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan, yaşamı hiçe sayan saldırılar gerçekleştiren teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonların tamamlandığı bölgelerde terör mağdurlarını yeni konutlarına kavuşturmak için başlatılan çalışma sürüyor.

Müşterek operasyonlarla teröristlerden temizlenen il ve ilçelerde terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle evlerini terk ederek devletin yardımıyla kiraladıkları evlere yerleşen, devlet tarafından otellerde misafir edilen ailelerin en kısa sürede konutlarına kavuşması için çalışmalar devam ediyor.

- Silopi'de terör mağdurları evlerini belirledi

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve

TOKİ

'nin yürüttüğü çalışmalar ile Silopi'de 236 konutun yapımı tamamlandı.

Bir otelde konutların sahiplerinin belirlenmesi için törenle kura çekimi yapıldı.

Kura ile belirlenen evlerin hak sahiplerine törenle teslim edileceği belirtildi.

- "Bize sahip çıkan devlete çok teşekkür ediyoruz"

Kura çekimine katılan Abdullah Algur, yaptığı açıklamada, olaylar nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Devletin vatandaşlara yıkılan evlerinin yerine yeni ev verdiğini dile getiren Algur, "Bu olaylar nedeniyle evlerimiz yıkıldı kül oldu. Bize sahip çıkan devlete çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Algur, kura çekimine katıldıklarını ifade ederek, herkesin nasibine göre kurasını çektiğini, herkese yeni evlerinin hayırlı olmasını diledi.

Osman Alkış, 236 konut için kura çekiminin yapıldığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülüğünde inşa edilen konutlardan vatandaş olarak memnun olduklarını ifade ederek, kura çekiminin adaletli yapılmasından dolayı da yetkililere teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

04 Mar 2017 - 17:10 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.