Suriyeli gelin altınlarla kaçtı

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde evlendiği kendisini 'Fatma' olarak tanıtan Suriyeli kadının ertesi gün düğünde takılan 20 bin liralık

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde yaşayan Rıza Türkal (38), R.T. (63) aracılığıyla Hatay'dan geldiğini, adının Fatma olduğunu ve Suriye vatandaşı olduğunu iddia eden bir kadınla tanıştırıldı. Bu tanışmaya aracılık yapan R.T., iddiaya göre karşılığında 15 bin lira aldı. Türkal, tanıştığı genç kadın ile Serinhisar'da geçen 12 Aralık'ta yapılan düğünle evlendi. Türkal Ailesi, geline takılan ziynet eşyaları, düğün yemeğiyle birlikte 50 bin TL harcama yaptı. Düğünün ertesi sabah Türkal'ı ilaçla uyutan gelin, kardeşi ve kuzeni olarak tanıttığı iki kişiyle birlikte düğünde takılan toplam 20 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını da alarak kayıplara karıştı. Kendine geldiğinde eşinin kaçtığını farkedip, dolandırıldığını anlayan Türkal, soluğu Serinhisar Savcılığı'nda alıp, suç duyurusunda bulundu.

KONYA'DA DA DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR

Türkal, kendisini dolandıran Suriyeli gelinin daha önce de kendini 'Mirfet' ismiyle tanıtıp, geçen Ekim ayında Konya'nın Çumra ilçesinde Fetih Çam (32) ile evlenip, ertesi gün 6 bin lira ziynet eşyasıyla kayıplara karıştığı, birlikte hareket ettiği kişilerin de 18 bin lira aracılık parası alarak dolandırıcılık yaptıkları için haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu öğrenince bir kez daha yıkıldı.
Kendisini dolandıran Suriyeli gelin ile beraberindeki 3'ü kadın 8 kişinin Antalya'da polis tarafından yakalandıklarını öğrendiğini belirten Türkal, "Şayet öyleyse, maddi zararımı geri istiyorum. Benim gibi Konya'da da bir arkadaşı aynı yöntemle dolandırmışlar. Vatandaşlarımız, Suriye'den gelen ve evlenmek isteyenlere karşı uyanık olsunlar" dedi.

21 Ara 2015 - 23:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.