Sur'daki terör saldırıları kanser hastalarını olumsuz etkiliyor

-Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Alan: -

DİYARBAKIR (AA) - DiyarbakırDicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören kanser hastaları, terör örgütüPKKmensuplarınınsaldırılar nedeniylegelen silah ve patlama seslerinden olumsuz etkileniyor.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr.SaitAlan, yaptığı yazılı açıklamada,Sur'daki çatışmalardan seken kurşunların isabet ettiği Onkoloji Hastanesi'ni, hastalarınmoralini düzeltmek içinziyaret ettiğini belirtti.

Hastanede tedavi gören kanser hastalarınınçatışmalardan gelen silah ve patlama sesleri nedeniyle geceleri gözlerine uyku girmediğini ifade eden Alan, "Sur ilçesinde devam eden çatışma bölgesinin karşı yamacında bulunan ve çatışma bölgesinden yaklaşık 600 metrelik bir mesafede yer alan Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'ne seken kurşunların isabet etmesi, kanser hastalarının moral bozukluğuna neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Çatışmalar yüzünden hastaların ve hasta yakınlarının ciddi zararlar gördüğünü aktaran Alan,şunları kaydetti:

"Çevre il ve ilçelerden gelen hastalarımız var. Şu an45-50hastamız yatarak tedavi görüyor. Yaklaşık 200 hastamız da günü birlik gelerek kemoterapi alıyor. Bu hastalarımız, silah ve patlama sesleriyle sarsıldıklarını, sabahlara kadar uyuyamadıklarını, korktuklarını söylüyor. Burada çatışmalarda bulunan kişilerin bir an önce gitmelerini istiyoruz. Çünkü hastalarımız, gelipgitmelerde sıkıntılar yaşıyor. Bazı hastalarımız tedavi olmaya çekiniyor. Bazılarının da tedavileri gecikiyor.Hastalarımızın moralini düzeltmek için yoğun çaba gösteriyoruz. Hastalar tedavi olmaktan çekiniyor. Bir an önce bu çatışmaların durmasını temenni ediyorum. Bundan Diyarbakır zarar görüyor. Çatışmanın meskun mahal dışına çıkmasını, son bulmasını istiyorum."

25 Ara 2015 - 18:38 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.