Şırnak'ta 2 bin kınalı keklik doğaya bırakıldı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü nesli tükenmekte olan 2 bin kınalı kekliği doğaya bıraktı.Doğa Koruma ve Milli

ŞIRNAK

(AA) - Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, nesli tükenmekte olan 2 bin kınalı kekliği doğaya bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı Malatya Kınalı Keklik Üretme İstasyonu'ndan gelen 2 bin keklik, İdil Beyaz Dağ mevkisinde doğaya bırakıldı.

Etkinliğe Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İdil Kaymakamı Zafer Sağ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, bölge halkının yaşam alanlarında kekliklerin tükenme noktasına geldiği talebi üzerine, nesli tükenmekte olan kınalı keklik popülasyonunu artırmak amacıyla böyle bir uygulama yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Kalay, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak bölgede kınalı keklik popülasyonunu arttırabilmek amacıyla o bölgeye 3 yıl boyunca kınalı keklik salımını gerçekleştireceğiz. Geçen yıldan beri o bölgeyi ava yasak saha ilan ettik. Gelecek sene de salımı gerçekleştirdiğimizde o bölgede kınalı kekliklerin belli bir sayıya ulaşacağını umut ediyoruz" dedi.

Şubat ayından beri av yasağının olduğunu anımsatan Kalay, Ağustos ayında başlayacak avlanmanın 7 ay süresince yapılabileceğini kaydetti.

Müdürlüklerine bağlı Av Koruma ve Kontrol ekiplerince jandarmayla birlikte rutin av kontrolleri yapıldığını ifade eden Kalay, "Bu kontrollerimizde karşılaştığımız usulsüz avlanmaları 4915 konulu Kara Avcılığı Kanunu'na istinaden cezai işlemleri uyguluyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz sadece sezonu içerisinde avlanmalarını gerçekleştirmeleridir. Sezon dışında av hayvanlarının üreme veya çiftleşme dönemi olduğu için o dönemde yapılan avlanmalar doğa kaybına neden olur." dedi.

Konuşmanın ardından doğaya 2 bin kınalı keklik bırakıldı.

22 Haz 2019 - 12:19 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.