Sınır Güvenliği İçin İş Başındalar

Dicle Elektrik sorumluluk bölgesinde yer alan Suriye ve Irak sınırında sınır güvenliğini sağlayan askeri üs bölgelerine de kesintisiz elektrik enerjisi

Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürlüğü arıza bakım onarım ekibi, Irak sınırına sıfır noktada bulunan Uludere ilçesindeki 2.800 rakımlı askeri üs bölgesinde yaşanan arızayı gidermek üzere yoğun kar yağışına rağmen yola koyuldu. Araç ile gidilebilecek son noktaya kadar giden ekipler, bundan sonra yola yaya olarak devam ettiler. Mehmetçiğin de güvenlik amacıyla eşlik ettiği Dicle Elektrik ekibi, 2 metreyi bulan karda zorlu bir yolculuğun ardından üs bölgesine ulaşarak gerekli onarımları yaptı.

Özveriyle Çalışıyorlar

Coğrafi açıdan dağlık ve kayalık olan ve yoğun kar yağışının etkili olduğu 2.800 rakımlı askeri üs bölgesinde zaman zaman hava muhalefetinden kaynaklanan arızaların yaşandığını belirten Dicle Elektrik yetkilileri, ‘’Bu bölgedeki elektrik şebekemizde zaman zaman iletken kopması, şebekeyi koruyan parafudr elemanlarına yıldırım isabet etmesi, yeraltı kablo hasarı gibi sebeplerden dolayı birtakım arızalar yaşanabilmektedir. Sınıra sıfır noktada bulunan bu üs bölgesinde kopan iletken, bölgeye ulaşan ekibimiz tarafından onarıldı. Bu bölgedeki en büyük sıkıntımız, kar ve tipinin açılan yolları kısa sürede yeniden kapatmasıdır. Buna rağmen ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyorlar’’ dediler.

HABER MERKEZİ

19 Ara 2018 - 14:25 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.