SGK Borcuna Yapılandırma

Sosyal Güvenlik Kurumumu yeni yasa ile primini kendi ödeyen sigortalılar ile işverenlerin birikmiş borçlarına yeniden yapılandırma imkânı geldi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 7020 sayılı yasa

SGK

’ ya borcu bulunan vatandaşlara büyük avantajlar sağlıyor.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü yaptığı yazılı açıklamada yapılan düzenleme ile prim borçlarından dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayanlar, borçlarını yapılandırmaları halinde 60 günden fazla prim borçları bulunmamak kaydıyla, borçlarının ilk taksitini ödemelerinden sonra eş ve çocukları ile birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanmaya başlayacaklardır. Borçlarını yapılandıran işverenler, borcu yoktur yazısı alabilecek, bu borçlarından dolayı haklarında icra takibi ve haciz işlemi yapılmayacak, en önemlisi teşviklerden yararlanabileceklerdir. Kısaca söylemek gerekirse yapılandırma yap avantajı kap diyebiliriz. Vatandaşlarımız daha ayrıntılı bilgi için Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine müracaat edebilirler. Borçluların, kapsama giren Kurum alacaklarını yapılandırabilmeleri için 30/6/2017 tarihi mesai bitimine kadar yere şahsen, posta veya 30/6/2017 saat 23.59 a kadar e-sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

31 Mayıs 2017 tarihine kadar 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılıp da ilk taksit ya da peşin seçilmiş olması halinde peşin ödemeyi yapmayanların bu kanun (6736) kapsamındaki yapılandırılmış borçları 7020 sayılı Kanun kapsamında borçları yapılandırılmayacak. Ayrıca GSS borçları da bu kapsamda sayılmayacak.

Yapılandırmaya borçlu işverenlerle, BAĞ-KUR sigortalıların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

12 Haz 2017 - 12:17 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.