Şehitlere Sosyal Medyada Hakarete Gözaltı

BODRUM'da yaşayan 54 yaşındaki Ayhan K. Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan 13 askere yönelik olarak Facebook'taki hesabında hakaret

Bodrum ve çevresinde sivil toplum örgütlerinin eylemlerine katılan ve aktivist olduğunu söyleyen Ayhan K. bugün sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan askerlerle ilgili paylaşımda bulundu. Ayhan K.'nın şehit askerlere hakaretlerde bulunduğu bu paylaşımları, büyük tepki gördü.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan K, hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak' suçlarından resen soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı üzerine evinde gözaltına alınan Ayhan K., Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından gözaltına alınan Ayhan K.'nin sorgusunun ardından yarın adliyeye sevk edilecek.

Ayhan K., daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten tutuklanmış, bir süre sonra tahliye edilmişti.

01 Haz 2017 - 23:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.