Peygamber Sevdalılardan Karikatür Tepkisi

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları tarafından Cuma namazı çıkışı Özgür Gündem Gazetesinin Peygamber efendimize atıfta bulunan karikatürüne tepki için

Balıklıgöl girişinde Dergah camisinde kılınan Cuma namazı sonrası basın açıklaması düzenleyen Peygamber Sevdalıları platformu üyeleri adına konuşan İl Koordinatörü Feyzullah Güzel: “ İki gün önce, Özgür Gündem Gazetesi Ümmetin Peygamberi olan Hz. Muhammed Mustafa (sav)'in "Cennet Annelerin ayaklan altındadır" Hadis-i Şerif'ine atıfta bulunarak "Cennet kadının ayakları altındadır" diyen çirkin bir karikatür ile Ümmet'in Peygamber’ine hakaret etmekten çekinmemiştir.

Bu gazetenin kimlerin güdümünde olduğu herkes tarafından apaçık bilinmektedir. Ve bu İslam'ı değerlere yapılan ilk hakaret değildir. Özellikle Bölgemizde HDP/PKK ve onlara yakın olan kurum ve kuruluşlar adeta İslam'a savaş açmışlar ve bunu da pervasızca sergilemekten çekinmiyorlar. Diyarbakır Belediyesi'nin şehir merkezindeki billboardlara Peygamber Efendimiz'e hakaret içerikli afişler asması, Cizre'de çarşafa, örtüye ve kadına hakaret gösterisi, yine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da katıldığı elleri zincirlenmiş çarşaflı kadınlar gösterisi ile İslam'a ve kadına yapılan hakaret ve bunun gibi birçok çirkinliklerle bu toplumun dini değerlerine adeta savaş açtıklarını ilan etmişlerdir. İslam'a ve Aziz Peygamberine karşı pervasızca gerçekleştirdiği hakarete karşı seslerini yükseltmelerine ve hukuk çerçevesi içerisinde her platformda haklı tepkilerini ortaya koymalarına davet ediyoruz” dedi.

Peygamber Sevdalıları Platform üyeleri gerçekleşen basın açıklamasının ardından, olaysız bir şekilde dağıldı.

#

11 Mar 2016 - 14:18 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.