Memurlara Müjde

Memurların yıllık izin günü sayısı daha da artabilir. Kamu Personeli Danışma Kurulu'na götürülen talebe göre hafta sonları ile resmi tatiller

Hali hazırda 1 yıldan 10 yıla kadar olan memurlar 20, 10 yıllıktan fazla olan memurlar 30 gün yıllık izin kullanabiliyor. Eğer tasarı kuruldan geçer de Meslis'te yasalaşırsa, resmi tatillerin yıllık izinlerle çakışması halinde bu günler yıllık izin olarak kayda geçmeyecek ve amirin uygun göreceği bir zamanda ayrıca kullanılacak. Dairesinde idari izin ilan edilen yıllık izindeki memur da yıllık izin hakkını harcamamış ve idari iznini kullanmış olacak. Böylece bir memurun yıllık izin kullandığı süre sadece iş günlerinden oluşacak. İşçiler için ise haftasonları ve resmi tatiller yıllık izin içinde değerlendirilmeye devam edecek.

113 GÜNLÜK RESMİ TATİL

2016'da 118 gün, 2017'de 113 gün resmi tatili olan Türkiye'de çeşitli resmi ve dini bayramlar var. olarak Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı kabul edilirken milli bayram günleri ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim cumhuriyet bayramı olarak sıralanıyor. Yürürlükteki diğer tatil günleri ise 1 Ocak Yılbaşı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü. Ayrıca memurlar, ulusal ve dini bayramlar ile diğer resmi tatil günlerinin öncesine veya sonrasına denk gelen bazı günler için de idari izinli sayılarak tatillerini uzatabiliyor.

23 May 2017 - 08:35 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.