Mars'ta Yaşamayı Düşünenlere Kötü Haber!

Bilim insanları Kızıl Gezegen'de yaşamayı hayal edenleri üzecek bulgulara ulaştı: Mars'taki ‘perklorat' adlı bir kimyasal bakterilere

İskoç bilim insanları, Mars’ta yaşamı imkânsız hale getiren bir zehirli kimyasal bileşik keşfetti. Gazete Habertürk'ün haberine göre Edinburg Üniversitesi araştırmacılarının bulduğu ‘perklorat’ adlı kimyasal, mor ötesi ışınlarla birleştiğinde en küçük bakterilere bile hayat şansı tanımıyor.

Araştırmayı yöneten Jennifer Wadsworth, bulgularla ilgili şunları söyledi:

“Perkloratlar insanlar için tehlikeli olabilir, bu kimyasalları Mars’taki yaşam alanlarından uzak tutabileceğimizden emin olmalıyız. Mars hakkında çok fazla bilgimiz olmadığı için, UV ışınları ve perkloratların yüzey katmanlarını hangi derinlikte etkileyeceğini tam olarak bilemiyoruz. Eğer çeşitli perkloratlar çevreye yayılmışsa, yaşanmaz bölge sandığımızdan daha da geniş olabilir. Öyleyse, potansiyel bir yaşanabilir alan bulmak için biraz derine inmemiz gerekebilir.”

08 Tem 2017 - 09:05 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.