Mardin'de terör operasyonları

- Kızıltepe ve Derik ilçesindeki operasyonlarda 1 kadın terörist etkisiz hale getirildi terör örgütü PKK ve DAİŞ üyesi 9 kişi tutuklandı

MARDİN

(AA) - Mardin Valiliği,Kızıltepe ve Derik ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 1kadın teröristin etkisiz hale getirildiğini, terör örgütü PKK ve DAİŞ üyesi 9 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kızıltepe ilçesinde bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerininolay yerine intikali esnasında güvenlik güçlerineel bombası ile saldırıda bulunan terör örgütü PKKmensubu bir kadının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Teröristin üzerinden silah, 2 dolu şarjör veel bombasının ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ayrıca güvenlik güçlerimizce yapılan takipte 6 terör örgütü mensubu daha yakalanmış ve haklarında yapılan adli işlem sonucu tutuklanmışlardır. Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte 6 kaleşnikof marka silah, 30dolu kaleşnikof şarjörü,6 hücum yeleği ile çok sayıda mermi ele geçirilmiştir."

Kızıltepe İlçesi Büyük Boğaziye Mahallesi'nde yapılan arama faaliyetlerinde ise el yapımı patlayıcı düzeneği bulunduğu aktarılan açıklamada,Rus yapımı iki savunma tipi el bombası ve piknik tüpüyle hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneğinin kontrollüşekildeimha edildiği vurgulandı.

DAİŞ terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen ve eylem hazırlığında bulunan ikişüpheli şahsın eş zamanlı operasyonlayakalandığı,sevk edildikleri adli makamlarca "silahlı terör örgütüne üye olmak"suçundan tutuklandıkları bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Derik'te eylem hazırlığında olanterör örgütü PKK mensubu 1 kadın teröristin tutuklandığı,çantasında tabanca, 2 dolu şarjör ve 2el bombası ele geçirildiği bildirildi.

30 Ara 2015 - 23:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.