Kot Pantolonda Kimyasal Maddelere Rastlandı

İsveç'te aralarında ünlü markaların ürünlerinin de bulunduğu birçok kot pantolonda insan vücudunda alerjiye neden olabilecek kimyasal maddelere

Swerea IVF adlı bir laboratuvar kuruluşu tarafından yapılan araştırma sırasında, ülkede çok satılan 6 markanın kotpantolonları kimyasal madde testine tabi tutuldu.

Araştırmacılar, incelenen ürünlerin yarısında "dimetylfumarat" ve "nonylfenoletoxilater" gibi kimyasal maddelere, izin verilen oranların birkaç misli üzerinde rastladıklarını açıkladı.
İnsan vücudunda alerji, kaşıntı ve yanma ile birlikte birçok şikayete neden olabileceği bildirilen bu maddelerin çevreye de zararlı olduğuna işaret edildi.
Araştırmacılara göre, söz konusu maddeler, zamanla doğal hayatta birçok canlının zehirlenmesine neden olabiliyor, suda yaşayan balıklar ile birlikte mikroorganizmaların vücutlarında yıllarca kalabiliyor.
Laboratuvarda inceleme sonuçlarına katılan kimyager Anders Blom, araştırma sonucundan haberdar olan bazı firmaların bu maddeleri içeren ürünlerini piyasadan çekebileceklerini kendilerine mektupla bildirdiklerini açıkladı.

18 Mar 2017 - 12:47 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.