Kömür Yerine Doğalgaz Verilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentte ihtiyaç sahibi bin 800 ailenin konutlarına kömür dağıtmayıp doğalgaz sistemiyle ilgili yardımlarda bulunacak

Bursa Büyükşehir Belediye Recep Altepe, Merinos Göl Park'ta düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, belediye olarak hava kirliliğini önlemek amacıyla doğalgaz kullanımını destekleme projesini başlattığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'da başlatılan yakıt dönüşüm desteği kampanyasının kente değer katacağını belirten Altepe, bu projeyle de diğer kentlere öncü olabileceklerine inandıklarını bildirdi.


Bu projeyle Bursa'nın hava kalitesinin iyileşmesini hedeflediklerini vurgulayan Altepe, "Dar gelirli hemşehrilerimizin de desteklenmesi ve gerçek anlamda doğalgaz kullanımının artırılması konusunda en kapsamlı dönüşüm projesini Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl'de başlatıyoruz." dedi.


Bu projeyle Büyükşehir Belediyesi olarak doğalgazın daha fazla kullanımını da destek olmaya çalıştıklarına işaret eden Altepe, şöyle devam etti:


"Bin 800 konuta doğalgazı ulaştıracak olan projede hane başı ortalama yaklaşık 2 bin 500 lira gibi destekle, projenin ilk etabına yaklaşık 4 milyon lira yatırım yapılacak. Daha kaliteli bir şehri hedefliyoruz. Güçlü bir proje, güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Kendimizi korumalıyız, tedbirlerimizi almalıyız. Önemli olan tüm kentte doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak ve kontrol dışı kullanımın önüne geçmektir. Doğru ve güzel işler yapalım, diğer şehirlere de örnek olsun. Projenin çalışmalarını şubat ayında başlattık. Bursa'nın daha sağlıklı, modern ve havası daha temiz bir şehir olması hedefiyle yola çıktık. Bilindiği gibi, sağlığımızı tehdit eden unsurlar nefes yoluyla havadan bünyeye alınıyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak, doğalgazın daha fazla kullanılması ve yaygınlaştırılmasını hedefledik. Her konuda olduğu gibi bu konuda da öncü ve pilot il Bursa olsun istedik."


Kömür yerine doğalgaz


Altepe, özellikle kış mevsimi ile birlikte meteorolojik verilerin de etkisiyle hava kalitesinde ciddi değişimler meydana geldiğine dikkat çekti.


Bursa'nın coğrafi konumu, nüfus yoğunluğu ve artan sanayisi ile hava kirliliğinin olumsuz etkilerine maruz kaldığının altını çizen Altepe, şunları kaydetti:


"Hava kirliliği, başta sanayi olmak üzere trafikten ve ısınma amaçlı kullanılan yakıtlardan kaynaklanıyor. Kentte ısınmadan kaynaklanan hava kirliliği özellikle kış mevsiminin başlaması ile birlikte artış gösteriyor. Bu durumun temel sebepleri ısınmada kalitesiz yakıtların kullanılması, yanlış yakma tekniklerinin uygulanması ve kullanılan kazanların bakımlarının düzenli olarak yapılmaması gösterilebilir. Doğalgazın daha da yaygınlaştırılması amacıyla özellikle dar gelirli ve doğalgaz tesisatı yaptıramayan vatandaşlarımızın tespitini yaptık. Kömür yardımı yerine doğalgaz ile ilgili bir sisteme geçelim fikrini benimsedik. Özellikle kömür yardımı yaptığımız konutlardaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kayıtlarından yola çıkarak çalışmamızın ilk etabını tamamladık. Osmangazi’de 27 mahallede bin 70 konutta, Yıldırım'da 6 mahallede 543 konutta ve İnegöl’de 16 mahallede 172 konutta doğalgaz dönüşümü yapılabileceği belirlendi. Kişi başı gelirin 800 liranın altında olduğu hanelerde uyguluyoruz. Bu konutların 804'ünde doğalgaz tesisat çalışması, bin 190'ında doğalgaz güvence bedeli, 1155'inde doğalgaz soba kurulumu, 1794'ünde fatura katkısı yapılacak. Hedefimiz bu yılın Kasım ayında çalışmaları tamamlayıp bu konutların yakıt dönüşümünü sağlamak ve bu sayede hava kalitemizi artırmaktır"

05 Tem 2017 - 21:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.