HÜDA PAR’dan DİKA'ya ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç DİKA Genel Sekreteri Altındağ'ı ziyaret etti.

MARDİN

(AA) - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, Dicle Kalkınma Ajansı (

DİKA

) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ıziyaret etti.

Yanaç,GİK Üyesi Mahmut Kılınç, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arasan ile birlikte Altındağ'ı ziyaret ederek bölgedeki yaşanan sorunları dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altındağ, DİKA’nın bölgede yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiverdi.

Yanaç, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada,son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı hem esnafın hem de sanayicilerin çok ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

HÜDA PAR olarak bu sıkıntıları gündeme getirmek ve çözüm yollarını aramak amacıyla kapsamlı bir çalışma yaptıklarını aktaran Yanaç, yapılacak çalışmanın ardından söz konusu sıkıntıları hükumetin gündemine taşıyacaklarını ifade etti.

Yanaç, şöyle konuştu:

"Bugün çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Hem insan göçü hem sermaye göçü ve bunlardan daha da önemlisi bir beyin göçü ile sonuçlanacak bir süreci yaşıyoruz. Bunların önüne geçmek için şu an ziyaretlerimize ağırlık vermişiz. Diğer illerde olduğu gibi bugün Mardin’de de DİKA başta olmak üzere sanayicilerle bir araya geldik, karşılık olarak görüş alış verişinde bulunduk. Herkesin güvenlik konularına odaklandığı bir dönemde eğer sanayimizi ihmal edersek gelecekte telafisi mümkün olmayacak bir durumla karşılaşabiliriz. Bunun olmaması için kalkınma ajansları nezdinde bir takım girişimlerde bulunuyoruz. Edineceğimiz ortak kanaatleri gerekli yerlere ulaştıracağız inşallah. Bu konunun üzerine biraz daha eğileceğiz."

30 Ara 2015 - 15:44 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.