Hastanelerin bulunduğu alanda elektrik hatları yeraltına alınıyor

DİYARBAKIR (AA) - Yenişehir ilçesindeki kamuya ait hastanelerin bulunduğu bölgede hava koşullarından kaynaklı elektrik kesintilerinin önüne geçmek içi...

DİYARBAKIR (AA) - Yenişehir ilçesindeki kamuya ait hastanelerin bulunduğu bölgede hava koşullarından kaynaklı elektrik kesintilerinin önüne geçmek için elektrik iletim hatları yeraltına alınıyor.

DEDAŞ

İl Müdürü Uğur Yaka, yaptığı açıklamada, müşterilere kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi verme çabalarının devam ettiğini belirtti.

Yenişehir'de Hastaneler Bölgesi olarak bilinen mevkide mevcut hava iletim hatlarının yer altına alınacağını kaydeden Yaka, çalışmanın 1 milyon 300 bin liraya mal olacağını söyledi.

Yaka, 16 bin 488 metre kablonun yer altına döşeneceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Hastanelerin enerji ihtiyacını karşılayan havai hatların yeraltına alınması ile arızalardan dolayı enerji kesintisi yaşanmasının önüne geçilecek. Bu sayede hava koşullarından kaynaklı elektrik kesintileri ve bu kesintilerin yol açabileceği güvenlik sorunlarına ilişkin handikaplar da ortadan kalkacak. Tüm bunların yanında havai hatların yarattığı görsel kirlilik de giderilecek."

Ayrıca söz konusu bölgeye 80 aydınlatma direğinin yerleştirileceğini anlatan Yaka, çalışmaları mart ayı başında tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

28 Ara 2016 - 11:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.