Güneydoğu'nun mega projesi

İstanbul'da Marmaray Ankara'da Başkentray İzmir'de Egeray projelerinin ardından bir mega proje de Gaziantep'te hayata geçiyor. İhalesi

Türkiye'nin, Uluslararası Para Fonu (IMF) nezdinde oy gücünün 18 Şubat tarihi itibarıyla yüzde 0,95 seviyesine çıktığı, bu şekilde en yüksek oy gücüne sahip 20'nci ülke konumuna yükseldiği bildirildi.

Hazine Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, IMF-Fon 2010 Kota ve Yönetim Reformu'nun, IMF Guvernörler Kurulu'nun ilgili kararı ile 15 Aralık 2010 tarihinde kabul edildiği hatırlatıldı.Söz konusu kararın, gerekli şartların tamamlanması neticesinde, 26 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğine işaret edilen açıklamada, Türkiye'nin bu karar kapsamında öngörülen kota artışını onayladığı ve gerekli ödemeleri tamamladığı belirtildi.Açıklamada, "18 Şubat 2016 tarihi itibarıyla ülkemizin IMF nezdinde reform öncesinde yüzde 0,61 olan oy gücü yüzde 0,95 seviyesine yükselmiştir. Böylece ülkemiz, IMF'de en yüksek oy gücüne sahip 20. ülke konumuna yükselmiştir" ifadelerine yer verildi.

23 Şub 2016 - 12:15 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.