FETÖ aynı SODES projesini 4 kez onaylatmış

- Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında ifadesi alınan tanık ve şüpheliler örgütün

KİLİS (AA) - ADSIZ GÜNEBAKAN - Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan tanık ve şüpheliler, FETÖ'nün "

SODES

vurgunu"nu anlattı.

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 30'u tutuklu 35 sanık hakkında hazırlanan iddianame, Kilis Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Esnaf ve iş adamları yapılanmasının deşifre edildiği iddianamede yer alan tanık ve şüpheli ifadeleri, örgüte yakın bir derneğin, Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde aynı projeyi defalarca onaylattığını gözler önüne serdi.

İddianamede, şüphelilerden H.A'nın, FETÖ'nün gelir kaynaklarıyla ilgili önemli itiraflarına yer verildi.

Şüpheli ifadesinde, Kilis'te gazete aboneliğinde hedefleri yakalamada Türkiye birincisi olduğu için FETÖ'nün "il imamı" M.E.A. tarafından örgütün kurduğu Kilisli İş Adamları Derneğinin genel sekteri yapıldığını, derneğin organizasyonları düzenlediğini belirtti.

Yurt dışı gezilerini de kendisinin ayarladığını aktaran şüpheli, "Bu geziler çok maliyetli olurdu. Uçak biletleri birinci sınıf ve çok pahalı olurdu ancak 2012 yılından beri örgütteki O.Ö. gibi üst yönetimi para vermezdi. Onların giderleri de iş adamları tarafından karşılanırdı." ifadelerini kullandı.

- "Aynı proje 4 kez onaylandı"

Örgütün himmet gelirlerinin yanı sıra yasa dışı yollarla elde ettiği önemli gelirlerinin bulunduğunu belirten şüpheli H.A, bunların başında da SODES projelerinin geldiğini vurguladı.

Şüpheli, şu bilgileri verdi:

"Kilis'te örgüt mensupları tarafından kurulmuş dernekler üzerinden bazı SODES projeleri hazırlanır, bu projeler onaylanır, daha sonra proje kapsamında elde edilen paralar, harcanmış gibi gösterilip faturalandırıldıktan sonra, yani tüm işlemleri resmi kılıfına uydurulduktan sonra, yapının kasası olan 'Enes' kod adlı F.K'ya aktarılırdı. En çok para, Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Derneği (Ese-Der) tarafından hazırlanan projelerden alınırdı. 4 yıl boyunca 'Sanal Dershane Projesi' hazırladığını biliyorum. Her proje karşılığında 400 ile 600 bin lira arasında SODES'ten para aldıklarını biliyorum. Proje kapsamında kullanılacak kalemler için ihale düzenlenir, daha sonra bu mal veya hizmet alınmış gibi faturalandırılır, faturanın KDV'si ödenir ancak mal veya hizmet alınmadan fatura miktarı kadar para harcanmış gibi gösterilip yapıya aktarılır."

- "Örgütün projeleri direkt onaylanıyordu"

Gizli tanık "Yüksel" de Ese-Der'in birçok SODES projesi hazırladığını, proje karşılığında alınan paraların büyük bir kısmının da örgütün yatırımlarına aktarıldığını belirtti.

Bunlardan birinin de örgüte ait bir erkek öğrenci yurdunun bahçesine yapılmakta olan FEM Dershanesi inşaatı olduğunu kaydeden gizli tanık, "Ese-Der'in hazırladığı projelerin hiçbirinin sorunla karşılaşmadan direkt onaylandığını biliyorum." ifadesini kullandı.

28 Ara 2016 - 13:24 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.