Elektrik, Gaz, Su abonelikleri E-devlet'e Taşınıyor

E-devlet üzerinden yapılan işlemlerin geliştirilmesi adına atılan adımlara bir yenisi daha ekleniyor. Elektrik doğalgaz ve su aboneliklerinin e-devlet

E-devlet üzerinden yapılan işlemlerin geliştirilmesi adına atılan adımlara bir yenisi daha ekleniyor. Elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerinin e-devlet üzerine taşınacağı açıklandı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka'nın açıklamasına göre farklı kurumlar aracılığı ile sunulan su, elektrik ve doğalgaz abonelik işlemleri artk e-devlet üzerinden yapılacak.
Aka, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Taşınma işi birden fazla kurumla işinizin olduğu o kurum bu kurum gezdiğiniz hayli zamanınızı alan bir iş. Şimdi devlet işlerini en azından e-devlet üzerinde halledebileceğiniz bir çalışma içindeyiz. Su, elektrik, gaz aboneliklerinin otomatik taşınması. Evrakların dijital olarak transferi. İkametgah vb. ve hatta çocuklarınızın okul kayıtlarının bile siteden yapılabildiği bir sistem. Vergilerin ödendiği mesela. Elbette bunun için yerel yönetimlerden kurumlara kadar herkesin aynı dilde ve dijital konuşması gerekiyor. Bilginin bir merkezde toplanması gerek. Bu da zaman alıyor. Belediyelerin hepsi dijitalde bu işleri görmüyor. Farklı farklı sistemlerin birbirine uyumu var sonra. Zaman alacak ama hayata geçtiğinde taşınmalarda bir yerden tüm işlerinizi halledeceksiniz.”

Sürecin tam anlamıyla ne zaman hazır hale geleceği ise henüz bilinmiyor.

24 Kas 2017 - 10:07 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.