DİKA Kalkınma Kurulu Başkanlığına Kara seçildi

- Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na Kara seçildi.

MARDİN

(AA) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na Talat Kara seçildi.

Mardin'de bir otelde düzenlenen DİKA2015 yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısına, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,Mardin TSO BaşkanıMehmet Ali Tutaşı, artuklu belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak, ilçe kaymakamları, ajansın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi'ndekiMardin,Batman,ŞırnakveSiirt'ten kamu, özel sektör veçeşitli meslek grupları temsilcilerikatıldı.

Toplantıdakonuşan DİKA Genel Sekreteri Altındağ, daha profesyonelce çalışacaklarını ve ajansı daha aktif hale getireceklerini söyledi.

TRC3bölgesini oluşturan Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt'in kalkınması için bu 4 ilin röntgenini çekeceklerini dile getiren Altındağ, proje ve fikirleri önemser bir hale geleceklerini belirtti.

DİKA Genel Sekreteri Altındağ, TRC3 bölgesindeki 4 üniversitenin içerisinde olduğu bir kurul kuracaklarını ve bu kurulunda bölgenin kalkınmasında lokomotif olacağını kaydetti.

Bölgenin kalkınmasında tarımdan çok sanayiye ağırlık vereceklerine dikkat çeken Altındağ,"Bu tarımı ihmal edeceğimiz anlamına gelmesin" dedi.

En büyük sıkıntılarının enerji olduğunu ve bölgenin elinde güneş gibi çok büyük bir imkan olduğunu ifade eden Altındağ, şöyle konuştu:

"Yılda 3 bin saatlik güneş yaşıyoruz. Ciddi bir güneş potansiyelimiz var. Türkiye'nin diğer bölgelerinde bu imkan yok. Güneşten enerji üreteimi üzerinde çalışacağız. Önümüzdeki 4 yılda neler olur bunu araştıracağız. Petrol atıklarınıseraısıtmasında kullanacağız."

Altındağ, bölgedeki göçün en büyük sebeplerinden birinin işsizlik olduğunu ve bunun önüne geçmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Altındağ, "Siirt'te işsizliği önlemek ve göçün durdurulması için 800 kişinin çalışacağı tekstilkent projesi için imza attık. Diğer iller için çalışmalarımız devam ediyor"diye konuştu.

Mardin için büyük bir projeleri olduğunu dile getiren DİKA Genel Sekreteri Altındağ, Mardinkentindeki Birinci, Cadde'nin yayalaştırılması için 50 milyon liralık proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Daha sonra, gündemin ana maddesi olan Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçiminde geçildi veDİKA Kalkınma Kurulu eski Başkanı Ahmet Akgül ile Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Kara aday oldu.

Çekişmeli geçen ve 53 üyenin katıldığı seçimde, Kara, 27 üyenin oyunu alarak Kalkınma Kurulu Başkanı seçildi.

Kara, yaptığı teşekkür konuşmasında, ajansa bağlı 4 ilin kalkınmasıve ajansı daha aktif hale getirmek için çalışacaklarını belirtti.

30 Ara 2015 - 15:46 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.