Cizre ve Silopili öğrenciler sınava Siirt'te girdi

- Terör olayları nedeniyle eğitim öğretimin aksadığı Cizre ve Silopi'den Açıköğretim Lisesi öğrencileri sınavlara Siirt'te oluşturulan

SİİRT

(AA) - Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinden Açıköğretim Lisesi öğrencileri,sınavlarına Siirt'te girdi.

Terör olayları yüzünden eğitim ve öğretimin deaksadığı Cizre ve Silopi'deokullar teröristlerce kullanılamaz hale getirildiği için Açıköğretim Lisesi öğrencileri, Siirt'te hazırlanan yedek sınıflarda sınavaalındı.

Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, komşu ilden gelen öğrencilerin bulunduğu bazı okulları gezerek sınavlarda başarılar diledi.

Suay, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin tüm imkanlarını vatandaşlar için seferber ettiğini söyledi.

Cizre ve Silopi'nin yanı sıra, yolu kar yağışı nedeniyle kapanan Siirt'in Pervari ilçesine gidemeyen öğrencilerin hazırlanan yedek sınıflarda sınava alındığını belirten Suay,"Özellikle Cizre ve Silopi'den Siirt'e gelen öğrencileri eğitimlerinden mahrum bırakmama adına her türlü imkanı seferber ettik. Vatandaşlarımızın mağdur olmadaneğitim ve öğretimlerini sürdürmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz" dedi.

Sınavların Siirt il merkezi ileBaykan ve Kurtalan ilçelerinde yapıldığı bilgisini veren Suay, yoğun kar nedeniyle köylerden okullaraya da ilçelere gidemeyenler olduğu için katılımın yüzde 50 civarında kaldığını sözlerine ekledi.

- İlçeye gidemedikleri için sınavlara giremediler

Sınav merkezi Kurtalan olan veSiirt'te yaşayan bir grup Açıköğretim Lisesi öğrencisi,kar yağışı ve tipi nedeniyle bu ilçeye minibüs seferleri iptal edildiğindensınavlara giremedi.

Öğrenci Barış Söyler, "Ben ve yaklaşık 100 arkadaşımın sınav yeri, il merkezinden 35 kilometre uzaklıktaki Kurtalan ilçesi gösterilmiş. Araçlarımız kar altında kaldığı için kendi araçlarımızı çıkaramadık.Siirt-Kurtalan servisleri de çalışmayınca mağdur olduk" diye konuştu.

02 Oca 2016 - 15:03 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.