Badıllı Aşiretinden Referanduma Tam Destek

Başkan Baydilli: 'Badıllı Aşireti Her Zaman Doğrunun Yanında Yer Aldı”

Badıllı Aşiretinden Referanduma Tam Destek
Caner
Video için play'e tıklayın

ŞanlıurfaKaraköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa’nın önde gelen aşireti olan Badıllı Aşiretinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, 16 Nisan’da yapılacak olan halkoylamasına tam destek geldi.

Şanlıurfa’nın önde gelen Aşiretlerinden olan Badıllı aşireti 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması için istişare toplantısı için bir araya geldi. Aşiretin önde geleni Sait Badıllı’nın evinde bir araya gelen yaklaşık 25 mahalle muhtarı, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi halk oylamasına tam destek verdi.

Toplantıya davet edilen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Badıllı aşiretinin her zaman doğrunun yanında yer aldığını ve dik durduğunu söyledi. Başkan Baydilli, 16 Nisan referandumu öncesi ilçedeki muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ettiklerini ifade ederek, Külaflı Kırsal Mahallesinde Badıllı Aşiretinin düzenlediği toplantıda da 25 mahalle muhtarı ve aşiret mensuplarıyla bir araya geldiklerini kaydetti.

Başkan Metin Baydilli şöyle konuştu:

"Badıllı Aşireti köy muhtarları ve mensuplarının topyekun olarak 16 Nisan'daki halk oylamasında evet oyuna destek için bir araya gelmişler. Bu bölge bugün olduğu gibi geçmişte de doğrunun yanında olmuş, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için her zaman doğrunun yanında olacaklarını, 16 Nisan'da da sandıkları bölge olarak evetle patlatacaklarını söylediler. Bunun yanında Cumhurbaşkanımızın 11 Nisan'da Şanlıurfa'da yapacağı mitinge aşiret olarak katılacaklarını, alanı dolduracaklarını ve tüm Türkiye'ye mesaj vereceklerini ifade ettiler. Ben Badıllı aşiret reisi Sait Badıllı'ya, muhtarlarıma ve aile bireylerine bu kararlarından ve dik duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum."

Toplantıya ev sahipliği yapan Badıllı aşireti kanaat önderlerinden Sait Badıllı ise Badıllı aşireti olarak 16 Nisan'daki halk oylamasında Türkiye'nin geleceği için evet oyuna tam destek vereceklerini dile getirdi.

Sait Badıllı, "Bölge muhtarlarımız ve aşiret bireylerimiz ile bir araya geldik. Cumhurbaşkanımızın Şanlıurfa mitinginde de İnşallah büyük bir kalabalıkla katılım göstereceğiz. Ben Belediye Başkanımıza, muhtarlarımıza ve aşiret mensuplarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Badıllı aşireti mensupları ve Bölge muhtarları da, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemine tam destek vereceklerini dile getirdi.

10 Nis 2017 - 13:32 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.