ABD'li Specht; "Bölge halkı çatışma istemiyor"

Amerika Birleşik Devletleri'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht Doğu ve Güneydoğu illerinde devam eden çatışmaların Türkiye'de trajedi olduğunu

ABD AdanaKonsolosu Linda Stuart Specht, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. İlk olarak Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ü ziyaret eden Specht, basına kapalı görüşmede kente ilişkin bilgiler aldı. Specht, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsa Kızıldemir’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere konuşan Linda Stuart Specht, Adana Konsolosluğu olarak bölge illeri tanımaya yönelik geziler düzenlediklerini söyledi.
Bölgedeki bazı il ve ilçelerde devam eden çatışmalara ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Specht, biran önce çözüm beklediklerini vurgulayarak şöyle dedi:
"Gezimizde Diyarbakır ve Şırnak’a gitmeyi planlıyoruz. Bölgede yaşanan çatışmaların tüm Türkiye’de bir trajedi olduğunu düşünüyorum. Bu bölgede yaşayanlar daha fazla çatışma istemiyor. Bölgedeki çatışmaları asgariye indirmek için zaman geldi, geçti bile. Umarım biran önce buna bir çözüm bulunur. Çatışmaların ortasında kalan sivillerin maliyeti konusunda bizde endişe duyuyoruz."
Specht'in temaslarını sürdürdüğü kentte STK temsilcileriyle de görüşmeler yapacağı öğrenildi.

25 Oca 2016 - 15:39 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.