Planlarımız gelecek 40 yıl için

Şanlıurfa'nın merkez ilçelerinden Eyyübiye'nin Belediye Başkanı Mehmet Ekinci belediyecilik hedeflerinin günü kurtarmaya yönelik değil uzun

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı’nca her ay düzenli olarak yapılan yerel yönetimler toplantısına konuk oldu. Yerel Yönetimler İl Başkanı Cemil Çadak’ın başkanlık ettiği toplantıda Ekinci, Eyyübiye ve belediye hizmetleriyle ilgili geniş kapsamlı bir sunum yaptı.

GENÇ EVLER PROJESİ

Eyyübiye’nin nüfusunun yüzde 70 oranında 30 yaş altı gençlerden oluştuğunun altını çizen Başkan Ekinci, bu nedenle gençlere yönelik projelere ağırlık verdiklerini kaydetti. Ekinci, “Genç Evler” projesiyle, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek istediklerini belirterek, “Bu projedeki amacımız milli ve manevi değerlere haiz bir gençlik yetiştirmek. Bu anlamda da buradaki 36 mahallemizde spor salonları açıyoruz. Milli ve manevi değerleri önceleyen antrenörlerle gençlerimiz burada spor da yapacaklar. Spor faaliyetlerin dışında kalan zamanlarda da bu ilçeye, bu ülkeye aile duygusu ile bağlı gençlik yetiştirmek adına aşılamalar yapılacak.”dedi.”

EYYÜBİYE’NİN %70’İ DAR GELİRLİ

Eyyübiye İlçesinin, ertelenmiş ve ötekileştirilmiş bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Ekinci, göreve gelir gelmez, anketlerle mevcut durumu rakamlara ortaya koyduklarını ve buradan çıkan sonuçlara göre 2019’a kadar olan çalışmaları stratejik bir plan kapsamında ele aldıklarını bildirdi.
Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı 57 bin ailenin olduğunu ve ilçede dezavantajlı ailelerin yoğunlukta bulunduğunu hatırlatan Mehmet Ekinci, “Bu 57 bin ailenin 25 bini sürekli yardım alıyor. Nüfusun %70’i dar gelirli, muhtaç. 36 mahallemizde kaçak yapılar, gecekondulaşmalar var. Şehrin çöplerinin biriktirildiği yer Eyyübiye’de.Hayvan Pazarı, Buğday Pazarı, Katı Atık Depolama alanları yine bizim ilçemizde. Çevre konusunda sıkıntılı bir ilçeyiz. Bir tarafında site alanları, bir tarafında tarım arazileri var. İlçemiz gittikçe büyüyor ama belli bir imar planımız yok. 350 bin nüfusumuz en az 150 bin de Suriyeli var. Bunlar tabii ki büyük birer sıkıntıdır.” diye konuştu.

EYYÜBİYE’Yİ SORUNLARDAN ARINDIRACAĞIZ

Başkan Ekinci, olumsuzluklara rağmen Şanlıurfa’nın en önemli mekanlarının da Eyyübiye’de olduğunu hatırlatarak, “Her şeye rağmen ilçemizi gelecek yıllara sorunlarından mümkün olduğunda arındırılmış olarak taşımak istiyoruz. Hedeflerimizi, planlarımızı kısa vadeli, günü kurtarmaya yönelik değil. Şehrin 30-40 yıl sonrasını düşünerek yapıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 30-40 yılın Eyyübiye’sini oluşturmak.” ifadelerini kullandı.

29 Oca 2016 - 12:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.