Eyyübiye’de kentsel dönüşüm atağı

Şanlıurfa'da çarpık kentleşmenin en yoğun olduğu yerleşim birimlerinin başında gelen Eyyübiye ilçesi kentsel dönüşüm uygulamaları ile çağdaş

Kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş bir görünüme kavuşturmayı hedefleyen Eyyübiye Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.Kentsel dönüşümün, AK Parti iktidarlarının en başarılı icraatlarından biri olduğunu ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilçede bu alanda yapacakları çalışmaları anlattı. Bazı yerlerde kentsel dönüşüm, bazı yerlerde kendiliğinden dönüşüm olması gerektiğinin altını çizen Ekinci, “Eyyübiye’de kentsel dönüşüm, ranta dönüşmeyecek” dedi.Kentsel dönüşümün uygulandığı bölgelerin, sosyal açıdan da büyük kazanımlar elde ettiğini kaydeden Ekinci, “Şu anda

TOKİ

ile görüşüp, projesini hazırladığımız, Büyükşehir Meclisi tarafından yetki devri yapılan bir çalışmamız var. Bunlar belirli bir takvim, belirli bir plan, belirli bir bütçe gerektiren işler. Zaman gerektiren işler, fakat bunların olabildiğince hızlı ve süratli bir şekilde yapılması gerekiyor” diye konuştu.

APARTMAN YERİNE BAHÇELİ KONUT

Kentsel dönüşümde en çok uygulanan yöntemin yüksek katlı apartmanlar olduğunu belirten Ekinci, ancak apartman kültürünün Şanlıurfa’nın kültürüne uygun bir konut tarzı olmadığını ifade etti. Şanlıurfa’nın oturmuş bir kültürü olduğunu vurgulayan Ekinci, şöyle devam etti:“Apartman kültürü, komşuluk ilişkilerinin önünü kesen bir kültür ve bizim sosyal yapımıza uygun değil. Fakat ihtiyaçtan dolayı bu tarz yapılanmalar olmuş maalesef. Gelişmiş ülkelerde bunun tam tersi olduğu halde, bizim ülkemizde apartmanların olması gelişmişlik seviyesi gibi görülüyor. Aslında öyle değil. Gelişmiş ülkelere gittiğiniz zaman bağımsız evler vardır ve 2-3 katlı, bahçesi olan, yeşil alanı olan evler. Yeni imar çalışmamız içerisinde, yeni yerleşim alanları içerisinde bu tarz yerleri ayırıyoruz. TOKİ Başkanımız ile de görüştük, bu anlamda onların da projeleri var.”Göreve gelir gelmez 892 dairelik Turkuaz Konutları’nın temelini attıklarını hatırlatan Ekinci, “265 konut şu anda hazır durumda ve biz bunları rezerv konut olarak tutuyoruz. Bu konutlar, kentsel dönüşümde kullanılacak. Yeri geldiğinde, bu konutları yerlerini almak kaydıyla insanlara satacağız ya da insanları bu konutlarda geçici bir süre iskân ederek, dönüşümü sağlayacağız. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar inşallah kısa süre içerisinde fiili olarak başlayacak” şeklinde konuştu.

“EYYÜBİYE ŞEHRİN VİZYONU”

“Eyyübiye, Urfa’nın ta kendisi, bu şehrin vizyonu” diyen Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü:“Eyyübiye, özellikle tarihi mekanların olduğu bir yer. Dolayısıyla bu şehri daha iyi tanıtacak, gelen insanların buradaki kültürü en iyi şekilde hissedebilecekleri çalışmaların süratle yapılması gerekiyor. Bunun bizim üzerimize düşen kısmı var, Büyükşehir Belediyesi’ne düşen kısmı var, başka kurumlara düşen kısımı var. Eyyübiye konusunda biz gereken tanıtımı en iyi şekilde yaparsak Şanlıurfa’mızı da çok iyi bir şekilde tanıtırız.”Tescilli yapıların yüzde 90’ının Eyyübiye sınırları içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Ekinci, “Gidişat iyi, ama çok daha iyi olmak zorunda. Çalışmalar var; tarihi çarşının restore edilmesi, yine sokak sağlıklaştırma projeleri, bunlar devam ediyor” diye konuştu.

25 Tem 2016 - 13:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.