Eyyübiye Kaymakamlığı Çölyak Hastaları Sevindirildi

9 Mayıs Dünya Çölyak ve farkındalık günü nedeni ile Eyyubiye kaymakamlığı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından vakıfa kayıtlı fakir

Eyyübiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçede yaşayan 219 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi dağıttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eyyubiye Kaymakamlığı Sosyal Ve Dayanışma Vakıf Müdürü Mehmet Hamcan," Buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten adlı protein genetik yatkınlığı olan kişilerde bağırsak ve sindirim sistemine etki ederek Çölyak hastalığına neden oluyor. Çölyak hastaları bu nedenle glütensiz özel ekmek ve unlu gıdalar tüketmek zorunda kalıyor. Eyyübiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çölyak hastalarının yaşadığı bu sorunu gidermek için tespit edilen 219 Çölyak hastası vatandaşa glütensiz gıda paketi dağıtımında bulunduk"dedi.

219 Kişiye Glütensiz Gıda Kolisi Dağıtıldı

Hamcani"Eyyübiye sınırlarında tabi ki çölyak hasta sayısı daha fazladır fakat 219 olma sebebi sadece yeşil kartlı tabir ettiğimiz vakıfça tespit edilmiş 219 olması nedenli ile rakamın düşük olduğu bu kapsamda 219 vatandaşımızın gıda paketlerini teslim ettik. 219 kişiye dağıtılan gıda paketinde glütensiz Un, İrmik, Çikolata, gofret, Kraker, Kabartma Tuzları, Çiğ köftelik bulgur ve makarnalık bulunmaktadır bu gıda paketlerinde, Çölyak hastaların Urfa’da şartlarında çok zor bulunduğu hatta hiçbir markette zor bulunduğu ailelerin çok ciddi mağdur olduğu söz konusu bu tür durumla karşı karşıya olduğumuz için vatandaşlara bu tür yardımlarda bulunduk. 219 aile ve 219 paket vermiş olduk ama bazı ailelerimizin 2 tane hastası vardır. Mesele bugün bir baba geldi 4 çocuğu var 4 çocuğu çölyak hastasıdır ve o baba’yada 4 paket verildi, dolayısıyla rakam artmış oldu yaklaşık 250 aileyi buldu"dedi.

09 May 2019 - 17:25 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.